Продужени радови на МХЕ Медна

Мала хидроелектрана на ријеци Сани биће пуштена у рад до краја марта најавили су из Владе Републике Српске. У међувремену је са инвеститором који гради електрану потписан и пети анекс концесионог уговора.

Република Српска 02.02.2018 | 22:51
Продужени радови на МХЕ Медна
Влада је са инвеститором који гради малу хидроелектрану на ријеци Сани потписала и пети анекс уговора којим се продужава рок за изградњу.

Хидроелектрану Медна гради аустријско њемачка компанија Келаг преко бањалучке фирме ЛСБ Електране.

У Коалицији за Сану тражили су инспекцијски надзор јер тврде да је промјењена технологија градње која захтјева нове дозволе и нову студију утицаја на животну средину.

Из Инспектората су за БН потврдили да су њихови инспектори били на терену али да нису утврђене никакве неправилности.

У Министарству индустрије потврђују потписивање петог анекса уговора али то правдају многим проблемима које је инвестититор имао у досадашњој изградњу.

У досадашња четири анекса уговора електрана је мијењала и снагу али и власника концесије. Првобитно је концесија 2006 дата фирми Енергетик али је одлука касније промијењена и концесионар је постала фирма Енергy МБА тада у већинском власништву Ари Ливнеа.

Посљедњом одлуком Владе Српске, концесионар је постала фирма ЛСБ Електране Бања Лука. У Коалицији за Сану су прије мјесец дана поново тражили раскид уговора о концесији.

Према посљедњим најавама из Владе Републике Српске, мала хидроелектрана Медна на Сани биће пуштена у рад до краја марта. 

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кессо

02.02.2018 15:31

Ковацевицев и Соњин деал. Са срецом младенци.

ОДГОВОРИТЕ