Produženi radovi na MHE Medna

Mala hidroelektrana na rijeci Sani biće puštena u rad do kraja marta najavili su iz Vlade Republike Srpske. U međuvremenu je sa investitorom koji gradi elektranu potpisan i peti aneks koncesionog ugovora.

Republika Srpska 02.02.2018 | 22:51
Produženi radovi na MHE Medna
Vlada je sa investitorom koji gradi malu hidroelektranu na rijeci Sani potpisala i peti aneks ugovora kojim se produžava rok za izgradnju.

Hidroelektranu Medna gradi austrijsko njemačka kompanija Kelag preko banjalučke firme LSB Elektrane.

U Koaliciji za Sanu tražili su inspekcijski nadzor jer tvrde da je promjenjena tehnologija gradnje koja zahtjeva nove dozvole i novu studiju uticaja na životnu sredinu.

Iz Inspektorata su za BN potvrdili da su njihovi inspektori bili na terenu ali da nisu utvrđene nikakve nepravilnosti.

U Ministarstvu industrije potvrđuju potpisivanje petog aneksa ugovora ali to pravdaju mnogim problemima koje je investititor imao u dosadašnjoj izgradnju.

U dosadašnja četiri aneksa ugovora elektrana je mijenjala i snagu ali i vlasnika koncesije. Prvobitno je koncesija 2006 data firmi Energetik ali je odluka kasnije promijenjena i koncesionar je postala firma Energy MBA tada u većinskom vlasništvu Ari Livnea.

Posljednjom odlukom Vlade Srpske, koncesionar je postala firma LSB Elektrane Banja Luka. U Koaliciji za Sanu su prije mjesec dana ponovo tražili raskid ugovora o koncesiji.

Prema posljednjim najavama iz Vlade Republike Srpske, mala hidroelektrana Medna na Sani biće puštena u rad do kraja marta. 

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kesso

02.02.2018 15:31

Kovacevicev i Sonjin deal. Sa srecom mladenci.

ODGOVORITE