ШПА - Куп: Барса добила Валенсију, на прагу је финала!

Барса закорачила ка финалу! Бранилац Купа краља славио минималну победу у првом полуфиналном окршају са Валенсијом.  Суарез наставио терор над Валенсијом, Барса корак ближе финалу! Уругвајац, на асистенцију Месија, дао гол за победу Каталонаца у првом мечу полуфинала Купа краља.

Фудбал 02.02.2018 | 09:30
ШПА - Куп: Барса добила Валенсију, на прагу је финала!
Екипа Барселоне ће 8. фебруара на "Местаљи" бранити предност од 1:0 из прве утакмице полуфинала националног купа.

Бранилац трофеја и лидер Примере до победе над Валенсијом је стигао голом Луиса Суареза у 67. минуту.

Лионел Меси је уласком у казнени простор привукао пажњу комплетне одбране гостију, а затим одлично центрирао на "другу" стативу, где неометаном Уругвајцу није било претешко да главом пошаље лопту у мрежу.

Репрезентативац Србије Немања Максимовић одиграо је цело друго полувреме за "слепе мишеве".

Леганес и Севиља у среду су играли нерешено 1:1, а њихов реванш на програму је 7. фебруара.

Један, али вредан. Фудбалери Барселоне дошли су на корак од пласмана у финале шпанског Купа краља, пошто су на Ноу Кампу победили Валенсију са 1:0 и сада мирније чекају реванш на Местаљи за недељу дана.

Питање победника решио је Луис Суарез. Многи би рекли, а ко други, пошто Уругвајац обожава да малтретира Валенсију. Ово му је био девети гола на девет одиграних мечева против Слепих мишева.

Победа Барселоне могла је да буде убедљивија да је Лионел Меси прецизније гађао из слободних удараца. Српски репрезентативац Немања Максимовић одиграо је друго полувреме за Валенсију, пошто је у 46. минуту заменио Переиру.

Није то баш била утакмица по стандардима Барселоне у смислу броја створених прилика за гол. На крају је ипак пресудио квалитет каталонског тима који у овом тренутку заиста делује моћно.

У првом полувремену готово да није ни било правих прилика за гол, тако да гледаоци на стадиону Ноу Камп и нису могли да виде бог зна шта.

Ипак, када је почело друго полувреме, ствари су полако почеле да се мењају. У 48. минуту Лионел Меси је озбиљно запретио, али је његов ударац завршио мало поред стативе.

Наставио је меастрални Аргентинац да надире ка противничком голу, па је у 62. минуту из слободног ударца тестирао рефлексе голмана Валенсије Доменека. Није имао среће да затресе мрежу.

Али, пет минута касније, навијачи Барселоне коначно су имали разлог да скоче са својих столица. Меси је прошао по левој страни и заврнуо лопту на петерац, а тамо је спреман и скочан био Луис Суарез за вођство Барселоне.

Одмах након тога у игру је ушао и Филипе Кутињо који је заменио Ивана Ракитића. И управо је Бразилац у 74. минуту могао да дуплира предност, међутим, Доменек је још једном добро реаговао.

Имао је Меси још један покушај из слободног ударца да затресе мрежу, а овај пут лопта је отишла тик изнад пречке гола гостију.

КУП КРАЉА - ПОЛУФИНАЛЕ (ПРВИ МЕЧЕВИ)

Среда
Леганес - Севиља 1:1 (0:1)
/Сиовас 56 - Муријел 21/

Четвртак
Барселона - Валенсија 1:0 (0:0)
/Суарез 67/

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар