ŠPA - Kup: Barsa dobila Valensiju, na pragu je finala!

Barsa zakoračila ka finalu! Branilac Kupa kralja slavio minimalnu pobedu u prvom polufinalnom okršaju sa Valensijom.  Suarez nastavio teror nad Valensijom, Barsa korak bliže finalu! Urugvajac, na asistenciju Mesija, dao gol za pobedu Katalonaca u prvom meču polufinala Kupa kralja.

Fudbal 02.02.2018 | 09:30
ŠPA - Kup: Barsa dobila Valensiju, na pragu je finala!
Ekipa Barselone će 8. februara na "Mestalji" braniti prednost od 1:0 iz prve utakmice polufinala nacionalnog kupa.

Branilac trofeja i lider Primere do pobede nad Valensijom je stigao golom Luisa Suareza u 67. minutu.

Lionel Mesi je ulaskom u kazneni prostor privukao pažnju kompletne odbrane gostiju, a zatim odlično centrirao na "drugu" stativu, gde neometanom Urugvajcu nije bilo preteško da glavom pošalje loptu u mrežu.

Reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović odigrao je celo drugo poluvreme za "slepe miševe".

Leganes i Sevilja u sredu su igrali nerešeno 1:1, a njihov revanš na programu je 7. februara.

Jedan, ali vredan. Fudbaleri Barselone došli su na korak od plasmana u finale španskog Kupa kralja, pošto su na Nou Kampu pobedili Valensiju sa 1:0 i sada mirnije čekaju revanš na Mestalji za nedelju dana.

Pitanje pobednika rešio je Luis Suarez. Mnogi bi rekli, a ko drugi, pošto Urugvajac obožava da maltretira Valensiju. Ovo mu je bio deveti gola na devet odigranih mečeva protiv Slepih miševa.

Pobeda Barselone mogla je da bude ubedljivija da je Lionel Mesi preciznije gađao iz slobodnih udaraca. Srpski reprezentativac Nemanja Maksimović odigrao je drugo poluvreme za Valensiju, pošto je u 46. minutu zamenio Pereiru.

Nije to baš bila utakmica po standardima Barselone u smislu broja stvorenih prilika za gol. Na kraju je ipak presudio kvalitet katalonskog tima koji u ovom trenutku zaista deluje moćno.

U prvom poluvremenu gotovo da nije ni bilo pravih prilika za gol, tako da gledaoci na stadionu Nou Kamp i nisu mogli da vide bog zna šta.

Ipak, kada je počelo drugo poluvreme, stvari su polako počele da se menjaju. U 48. minutu Lionel Mesi je ozbiljno zapretio, ali je njegov udarac završio malo pored stative.

Nastavio je meastralni Argentinac da nadire ka protivničkom golu, pa je u 62. minutu iz slobodnog udarca testirao reflekse golmana Valensije Domeneka. Nije imao sreće da zatrese mrežu.

Ali, pet minuta kasnije, navijači Barselone konačno su imali razlog da skoče sa svojih stolica. Mesi je prošao po levoj strani i zavrnuo loptu na peterac, a tamo je spreman i skočan bio Luis Suarez za vođstvo Barselone.

Odmah nakon toga u igru je ušao i Filipe Kutinjo koji je zamenio Ivana Rakitića. I upravo je Brazilac u 74. minutu mogao da duplira prednost, međutim, Domenek je još jednom dobro reagovao.

Imao je Mesi još jedan pokušaj iz slobodnog udarca da zatrese mrežu, a ovaj put lopta je otišla tik iznad prečke gola gostiju.

KUP KRALJA - POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Sreda
Leganes - Sevilja 1:1 (0:1)
/Siovas 56 - Murijel 21/

Četvrtak
Barselona - Valensija 1:0 (0:0)
/Suarez 67/

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar