Вашингтон подстиче русофобију

Вашингтон намјерно "диже галаму" због обичних сусрета авиона како би оптужио Москву за агресију, саопштило је руско Министарство спољних послова.

Свијет 02.02.2018 | 07:13
Вашингтон подстиче русофобију
У саопштењу се наводи да Вашингтон стално покушава да направи гужву око нечега што су у ствари рутинске епизоде узајамног праћења авиона.

"Овакав приступ је ништа друго до жеља да се подстакне русофобија у медијима и оптужи Русија за агресивне поступке", наводи се у саопштењу.

Исти извор наводи да ти потези нису у складу са истинском тежњом да се овакви проблеми ријеше на "цивилизован начин", преноси "Раша тудеј".

Министарство подсјећа да су Москва и Вашингтон потписали споразум прије више од 30 година којим се посебно ругулишу овакви инциденти.

У саопштењу се, такође, подсјећа да је Русија у више наврата сугерисала да се документ "дотјера", али да је америчка страна увијек избјегавала професионални дијалог о овом питању.

Саопштење руског Министарства услиједило је након оптужби Пентагона о небезбједном пресретању америчког радио-електронског посматрачког авиона "ЕП-3", које је извршио "сухој-27" изнад међународних вода у Црном мору у близини Крима у понедјељак, 29. јануара.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар