Митровић: У Фуламу сам због Јокановића!

Нови фудбалер Фулама Александар Митровић рекао је да је у лондонски клуб дошао пре свега због тренера Славише Јокановића.  Митровић: Верујем да ћу уживати у Фуламу! Репрезентативац Србије жели да са својим новим клубом избори пласман у Премијер лигу.

Фудбал 02.02.2018 | 11:45
Митровић: У Фуламу сам због Јокановића!
Александар Митровић у четвртак је одрадио први тренинг са новим саиграчима и потом дао интервју званичном сајту Фулама.

Он је у финишу јануарског прелазног рока доведен из Њукасла, на позајмицу до краја сезоне, како би екипи помогао да се после четири године врати у Премијер лигу.

"У Фулам сам дошао пре свега због тренера, а потом због стила игре. Јоканович био велики играч, а сада је јако добар тренер, разговарао сам јуче с њим, а и током јануара неколико пута... Изнео ми је планове и зато сам одабрао Фулам", рекао је Митровић.

Митровић је у Фулам, који тренира Славиша Јокановић, дошао на шестомесечну позајмицу из Њукасла, где је изгубио место у екипи Рафаела Бенитеса.

"Фулам има млад и добар тим. Постиже много голова и за мене игра најбољи фудбал у Чемпионшпу. Били су одлични прошле године, а и ове су сјани. Играју нападачки фудбал с доста центаршутова, а ја се управо у шеснаестерцу осећам најпријатније", рекао је он.

Репрезентативац Србије казао је да су га нови саиграчи "лепо прихватили" и додао да једва чека утакмице.

Он је оценио да ће борба за пласман у Премијер лигу бити интересантна.

"Мислим да би Фулам по игри требало да буде медју прва два на табели. Ако наставимо овако, за то имамо шансе. Чампионшип је дугачко такмичење, треба ићи утакмицу по утакмицу. Покушаћемо у истом ритму да наставимо, биће интересантно", рекао је он.

Утисци после првог тренинга су позитивни.

"Верујем да ћу овде уживати. Видео сам већ на првом тренингу да у екипи владају добри односи и жељно ишчекујем први наступ. Још нисам био на стадиону, али преко телевизије сам могао да се уверим у добру атмосферу на утакмицама. Имао сам сјајан однос са навијачима Њукасла, нема разлога да не буде тако и у Фуламу".

Фулам је шести на табели Шампионата са 48 бодова, 17 мање од првопласираног Вулверхемптона, али само шест од другопласираног Дербија.

Митровић је казао да му прелазак у Фулам значи и како би се добро припремио за Светско првенство у Русији, где би требало да игра с репрезентацијом Србије.

"Пласман на Мундијал је велика ствар за мене, али и за целу земљу. Осам година нисмо били на великом такмичењу, вратили смо се тамо где би требало да будемо. Надам се да ћемо победјивати и остварити добар резултат", закључио је Митровић.

Чета Славише Јокановића у суботу у 16.00 дочекује Нотингем Форест у оквиру 30. кола друге енглеске лиге.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар