Mitrović: U Fulamu sam zbog Jokanovića!

Novi fudbaler Fulama Aleksandar Mitrović rekao je da je u londonski klub došao pre svega zbog trenera Slaviše Jokanovića.  Mitrović: Verujem da ću uživati u Fulamu! Reprezentativac Srbije želi da sa svojim novim klubom izbori plasman u Premijer ligu.

Fudbal 02.02.2018 | 11:45
Mitrović: U Fulamu sam zbog Jokanovića!
Aleksandar Mitrović u četvrtak je odradio prvi trening sa novim saigračima i potom dao intervju zvaničnom sajtu Fulama.

On je u finišu januarskog prelaznog roka doveden iz Njukasla, na pozajmicu do kraja sezone, kako bi ekipi pomogao da se posle četiri godine vrati u Premijer ligu.

"U Fulam sam došao pre svega zbog trenera, a potom zbog stila igre. Jokanovič bio veliki igrač, a sada je jako dobar trener, razgovarao sam juče s njim, a i tokom januara nekoliko puta... Izneo mi je planove i zato sam odabrao Fulam", rekao je Mitrović.

Mitrović je u Fulam, koji trenira Slaviša Jokanović, došao na šestomesečnu pozajmicu iz Njukasla, gde je izgubio mesto u ekipi Rafaela Benitesa.

"Fulam ima mlad i dobar tim. Postiže mnogo golova i za mene igra najbolji fudbal u Čempionšpu. Bili su odlični prošle godine, a i ove su sjani. Igraju napadački fudbal s dosta centaršutova, a ja se upravo u šesnaestercu osećam najprijatnije", rekao je on.

Reprezentativac Srbije kazao je da su ga novi saigrači "lepo prihvatili" i dodao da jedva čeka utakmice.

On je ocenio da će borba za plasman u Premijer ligu biti interesantna.

"Mislim da bi Fulam po igri trebalo da bude medju prva dva na tabeli. Ako nastavimo ovako, za to imamo šanse. Čampionšip je dugačko takmičenje, treba ići utakmicu po utakmicu. Pokušaćemo u istom ritmu da nastavimo, biće interesantno", rekao je on.

Utisci posle prvog treninga su pozitivni.

"Verujem da ću ovde uživati. Video sam već na prvom treningu da u ekipi vladaju dobri odnosi i željno iščekujem prvi nastup. Još nisam bio na stadionu, ali preko televizije sam mogao da se uverim u dobru atmosferu na utakmicama. Imao sam sjajan odnos sa navijačima Njukasla, nema razloga da ne bude tako i u Fulamu".

Fulam je šesti na tabeli Šampionata sa 48 bodova, 17 manje od prvoplasiranog Vulverhemptona, ali samo šest od drugoplasiranog Derbija.

Mitrović je kazao da mu prelazak u Fulam znači i kako bi se dobro pripremio za Svetsko prvenstvo u Rusiji, gde bi trebalo da igra s reprezentacijom Srbije.

"Plasman na Mundijal je velika stvar za mene, ali i za celu zemlju. Osam godina nismo bili na velikom takmičenju, vratili smo se tamo gde bi trebalo da budemo. Nadam se da ćemo pobedjivati i ostvariti dobar rezultat", zaključio je Mitrović.

Četa Slaviše Jokanovića u subotu u 16.00 dočekuje Notingem Forest u okviru 30. kola druge engleske lige.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar