Каква трансфер МОША!

Холандски ПСВ мислио да је све договорио са португалским Портимоненсеом, послао ТВ екипу на аеродром Шипхол у Амстердаму, али. . .  Чекајте ме, ја сигурно нећу доћи! Најлуђа прича у финишу прелазног рока. . .

Фудбал 02.02.2018 | 09:15
Каква трансфер МОША!
Клупске камере и челници ПСВ Ајндховена чекали су синоћ сатима на амстердамском ауродрому Шипфол левог бека из Гане Лумора Агбењенуа (21) да дође на лекарске прегледе и потписивање уговора са лидером Ередивизије.

Али, док су га они чекали, леви бек Портимоненсеа се налазио у Лисабону где је подизао увис зелено-бели дрес Спортинга. Репрезентативац Гане није ни долетео у Холандију иако је клуб из Ајндховена имао усмени договор са његовим бившим клубом да се пресели на шестомесечну позајмицу.

Шта се десило? Спортинг је у финишу прелазног рока послао Роми левог бека Џонатана Силву за 2.500.000 евра и била му је потребна хитна замена. Сетили су се Агбењенуа, који је имао солидну јесену сезону у Примеири и наговорили га да потпише уговор са њима. Приде, и њему то одговара, јер не мора да се сели у другу земљу, а Спортинг је велики клуб.

У ПСВ Ајндховену су разочарани сви, посебно тренер Филип Коку.

"Дуго већ тражимо левог бека и наравно да ме нервира када трансфер пропадне овако касно.Требали смо и морали смо ово да одрадимо много боље", самокритичан је Коку који нема левог бека од преласкаЏетра Вилемса у Ајнтрахт прошлог лета.  

Играч није дошао док не потпише уговор. Старо правило у фудбалу које ваћи деценијама уназад. Познате су биле "отмице" разних фудбалера, па и у нашем фудбалу, када су их малтене сви већ видели у једном клубу, а они завршили у другом.

Холандски медији преносе занимљив догађај, са несрећним крајем за ПСВ. И хепиендом за лисабонски Спортинг.

ПСВ из Ајндховена је, наводе исти извори, договорио све са португалским Портимоненсеом да ангажује одбрамбеног играча Агбенијена. Чак је и послао екипу клупске телевизије на аеродром у Амстердаму да га сачека...

Требало је леви бек да дође у ПСВ и прође обавезне медицинске прегледе, како би уговор био потписан, на основу усменог договора два клуба који је постигнут још пре шест месеци.

Али екипи ПСВ-а је било јасно да се нешто догађа када је на "Шипхол" слетео авион из Португала, али 21-годишњег фудбалера из Гане није било. Убрзо су сазнали да се он није ни укрцао у авион за Холандију.

А потом нови шок - фудбалер је игнорисао усмени договор два клуба и одлучио је да пређе у лисабонски Спортинг, за који је потписао четвороипогодишњи уговор.

Тренер ПСВ-а Филип Коку био је, наравно, разочаран овим развојем догађаја.

"Већ дуже време трагамо за левим беком и разбесни вас све ово када се деси у последњим тренуцима прелазног рока. Требало је да урадимо овај посао боље", рекао је Коку.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар