Kakva transfer MOŠA!

Holandski PSV mislio da je sve dogovorio sa portugalskim Portimonenseom, poslao TV ekipu na aerodrom Šiphol u Amsterdamu, ali. . .  Čekajte me, ja sigurno neću doći! Najluđa priča u finišu prelaznog roka. . .

Fudbal 02.02.2018 | 09:15
Kakva transfer MOŠA!
Klupske kamere i čelnici PSV Ajndhovena čekali su sinoć satima na amsterdamskom aurodromu Šipfol levog beka iz Gane Lumora Agbenjenua (21) da dođe na lekarske preglede i potpisivanje ugovora sa liderom Eredivizije.

Ali, dok su ga oni čekali, levi bek Portimonensea se nalazio u Lisabonu gde je podizao uvis zeleno-beli dres Sportinga. Reprezentativac Gane nije ni doleteo u Holandiju iako je klub iz Ajndhovena imao usmeni dogovor sa njegovim bivšim klubom da se preseli na šestomesečnu pozajmicu.

Šta se desilo? Sporting je u finišu prelaznog roka poslao Romi levog beka Džonatana Silvu za 2.500.000 evra i bila mu je potrebna hitna zamena. Setili su se Agbenjenua, koji je imao solidnu jesenu sezonu u Primeiri i nagovorili ga da potpiše ugovor sa njima. Pride, i njemu to odgovara, jer ne mora da se seli u drugu zemlju, a Sporting je veliki klub.

U PSV Ajndhovenu su razočarani svi, posebno trener Filip Koku.

"Dugo već tražimo levog beka i naravno da me nervira kada transfer propadne ovako kasno.Trebali smo i morali smo ovo da odradimo mnogo bolje", samokritičan je Koku koji nema levog beka od prelaskaDžetra Vilemsa u Ajntraht prošlog leta.  

Igrač nije došao dok ne potpiše ugovor. Staro pravilo u fudbalu koje vaći decenijama unazad. Poznate su bile "otmice" raznih fudbalera, pa i u našem fudbalu, kada su ih maltene svi već videli u jednom klubu, a oni završili u drugom.

Holandski mediji prenose zanimljiv događaj, sa nesrećnim krajem za PSV. I hepiendom za lisabonski Sporting.

PSV iz Ajndhovena je, navode isti izvori, dogovorio sve sa portugalskim Portimonenseom da angažuje odbrambenog igrača Agbenijena. Čak je i poslao ekipu klupske televizije na aerodrom u Amsterdamu da ga sačeka...

Trebalo je levi bek da dođe u PSV i prođe obavezne medicinske preglede, kako bi ugovor bio potpisan, na osnovu usmenog dogovora dva kluba koji je postignut još pre šest meseci.

Ali ekipi PSV-a je bilo jasno da se nešto događa kada je na "Šiphol" sleteo avion iz Portugala, ali 21-godišnjeg fudbalera iz Gane nije bilo. Ubrzo su saznali da se on nije ni ukrcao u avion za Holandiju.

A potom novi šok - fudbaler je ignorisao usmeni dogovor dva kluba i odlučio je da pređe u lisabonski Sporting, za koji je potpisao četvoroipogodišnji ugovor.

Trener PSV-a Filip Koku bio je, naravno, razočaran ovim razvojem događaja.

"Već duže vreme tragamo za levim bekom i razbesni vas sve ovo kada se desi u poslednjim trenucima prelaznog roka. Trebalo je da uradimo ovaj posao bolje", rekao je Koku.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar