Реформа потребна без одлагања

Високи представник за спољну и безбједносну политику ЕУ Федерика Могерини сматра да политичке партије у БиХ треба да, без одлагања, спроведу реформу изборног законодавства и омогуће одржавање избора у складу са међународним и европским стандардима.

Свијет 01.02.2018 | 18:41
Реформа потребна без одлагања
Могеринијева је у разговору са члановима Предсједништва БиХ Дрганом Човићем, Младеном Иванићем и Бакиром Изетбеговићем у Бриселу нагласила да је истрајна у томе да подржи све партнере на западном Балкану, укључујући и БиХ, у предузимању конкретних корака на путу ка чланству у ЕУ.

На састанку је разговарано и о политичкој ситуацији у БиХ, Стратегији за западни Балкан и приоритетима који очекују власти БиХ, нарочито у вези са комплетирањем одговора на Упитник, као и омогућавањем ефикасног спровођења Реформске агенде, укључујући и владавину права.

"Реформе треба да подстакну промјене које су неопходне за напредак БиХ на путу ка интеграцији у ЕУ", саопштено је из Делегације ЕУ у БиХ.

Извор: Срна

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

злаја

01.02.2018 18:02

Ви господјо сте наивни зар не видите да исти коло воде они сеоски гилиптери који су на сцену досли захваљујуци националистима ,,, они само себи продузавају посао а за нацијонализте ред пред амбасадама запада ,,,,,, а јос мало па це свабе купити сва ,,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

01.02.2018 22:23

Браво Федерика.Фин став за плату од једно 30 хиљада евра.Масална.

Name

куку нама са нама

01.02.2018 18:59

ШТА РЕЧЕ ОВА ЖЕНА..НЕ"КОНТАМ"ЈЕ...ЗАПАМТИТЕ ОВУ ФАЦУ И ОВАЈ ДАН И СТАВИТЕ ЈЕ НА ТИКЕТ ЗА КЛАДИОНИЦУ СА УПИТОМ ЗА КОЛИКО МЈЕСЕЦИ ИЛИ МОЖДА И ДАНА,ЋЕ БИТИ ПО ЊЕНОМ...КО УЛОЖИ НА ЊЕН ДОБИТАК БИЋЕ МИЛИОНЕР.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глобал зитизен

01.02.2018 20:28

И ових ми је висе пун да неказем , не постоји никакво логицко рјесење овог по њима проблема. У земљи народа немозе се ни помоцу трикова сацувати опстојност градјанина. Једно друго једноставно искљуцује. Знаци ко год да озбиљно трази рјесење мора мјењати устав. А то није у интересу насе олигархије као ни Србије и Хрватске јер им нестају торови за месетарење .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

01.02.2018 21:23

Господјо драга ако стварно зелите помоци народима бих помозите нам да ову тројицу скинемо са власти.

ОДГОВОРИТЕ