Reforma potrebna bez odlaganja

Visoki predstavnik za spoljnu i bezbjednosnu politiku EU Federika Mogerini smatra da političke partije u BiH treba da, bez odlaganja, sprovedu reformu izbornog zakonodavstva i omoguće održavanje izbora u skladu sa međunarodnim i evropskim standardima.

Svijet 01.02.2018 | 18:41
Reforma potrebna bez odlaganja
Mogerinijeva je u razgovoru sa članovima Predsjedništva BiH Drganom Čovićem, Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem u Briselu naglasila da je istrajna u tome da podrži sve partnere na zapadnom Balkanu, uključujući i BiH, u preduzimanju konkretnih koraka na putu ka članstvu u EU.

Na sastanku je razgovarano i o političkoj situaciji u BiH, Strategiji za zapadni Balkan i prioritetima koji očekuju vlasti BiH, naročito u vezi sa kompletiranjem odgovora na Upitnik, kao i omogućavanjem efikasnog sprovođenja Reformske agende, uključujući i vladavinu prava.

"Reforme treba da podstaknu promjene koje su neophodne za napredak BiH na putu ka integraciji u EU", saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

Izvor: Srna

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

zlaja

01.02.2018 18:02

Vi gospodjo ste naivni zar ne vidite da isti kolo vode oni seoski gilipteri koji su na scenu dosli zahvaljujuci nacionalistima ,,, oni samo sebi produzavaju posao a za nacijonalizte red pred ambasadama zapada ,,,,,, a jos malo pa ce svabe kupiti sva ,,,,

ODGOVORITE
Name

Bravo

01.02.2018 22:23

Bravo Federika.Fin stav za platu od jedno 30 hiljada evra.Masalna.

Name

kuku nama sa nama

01.02.2018 18:59

ŠTA REČE OVA ŽENA..NE"KONTAM"JE...ZAPAMTITE OVU FACU I OVAJ DAN I STAVITE JE NA TIKET ZA KLADIONICU SA UPITOM ZA KOLIKO MJESECI ILI MOŽDA I DANA,ĆE BITI PO NJENOM...KO ULOŽI NA NJEN DOBITAK BIĆE MILIONER.

ODGOVORITE
Name

Global zitizen

01.02.2018 20:28

I ovih mi je vise pun da nekazem , ne postoji nikakvo logicko rjesenje ovog po njima problema. U zemlji naroda nemoze se ni pomocu trikova sacuvati opstojnost gradjanina. Jedno drugo jednostavno iskljucuje. Znaci ko god da ozbiljno trazi rjesenje mora mjenjati ustav. A to nije u interesu nase oligarhije kao ni Srbije i Hrvatske jer im nestaju torovi za mesetarenje .

ODGOVORITE
Name

In

01.02.2018 21:23

Gospodjo draga ako stvarno zelite pomoci narodima bih pomozite nam da ovu trojicu skinemo sa vlasti.

ODGOVORITE