Вулин о посјети Вучића Хрватској

Министар одбране Србије Александар Вулин сматра да предсједник Србије Александар Вучић не треба да иде у посјету Хрватској јер његова мировна политика тамо нема саговорнике.

Србија 01.02.2018 | 18:10
Вулин о посјети Вучића Хрватској
Вулин наглашава да Вучић не треба да иде тамо гдје се сјећање на побијене Србе у Јасеновцу сматра увредом, а усташки викар Алојзије Степинац проглашава свецем.

"Вучићева посета се међу хрватским политичарима условљава извињењима за које нема разлога, нити оправдања", рекао је Вулин, реагујући на изјаву хрватског министра одбране Дамира Крстичевића да је Вучић добродошао у Хрватску, али да прво треба да се извини "због великосрпске агресије".

Вулин је рекао да Крстичевић вријеђа и напада.

"Нека Хрватска нађе снаге да призна злочине и за њих се извини, па нека онда наш председник иде у Загреб", навео је Вулин.

Он је нагласио да ако Вучић, ипак, одлучи да иде онда са правом треба да очекује и добије извињење за геноцид над Србима током Другог свјетског рата, за масовна убиства и протјеривања Срба у грађанском рату у Хрватској током деведесетих година прошлог вијека, те извињење и повлачење Закона о бранитељима у којем се Срби проглашавају агресорима.

"Вучић треба да добије и извињење и надокнаду за отету имовину прогнаних Срба, али и државе Србије, извињење за затварање граница током мигрантске кризе, извињење за усташке табле на јасеновачком стратишту", навео је Вулин у писаној изјави.

Извор: Срна

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

вуцко

01.02.2018 17:14

Е....овако се то ради......прузам једну руку "помирења" а другом руком пустам керове да лају.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

цоја1

01.02.2018 17:37

:)

Name

ЕУ

01.02.2018 17:47

А,шта си очекивао боље од говорника из Глине.????

Name

Једном Рекао,

01.02.2018 18:20

Председник који слиса свој народ ,је најбољи председник, ГОСПОДИНЕ ВУЦИЦУ; да ли сте нас разумели.

Name

Последњи кинески цар

01.02.2018 18:17

Хајде прво да признамо да свако од нас, тј, сваки народ на овом простору има овакве дежурне "коментаторе". А друго, хајде да будемо барем толико паметни да њихове изјаве и коментаре игноришемо. Вјерујте, биће нам свима лакше. Овакви људи су добили превише простора у јавности и сами себи су додијелили улогу "најбитнијег до шефа", а онда ту улогу су буквално схватили и "сатраше" нас до даске. Пустите крају те страначке "ловце и ухљебе" и немојте се палити на њихове глупости. Има јако пуно нормалних људи свих вјера који су анонимни и који су будућност ове земље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИРОЉУБ

01.02.2018 18:26

САМО ТИ ВУЛИНУ СУТИ И НЕЗАВАДЈАЈ НАРОД НИКОМЕ РУЗЕ НИСУ ЦВИЈЕТАЛЕ СВА ТРИ НАРОДА СУ ИСТО ПРОСЛА НИКОМ РАТ НИЈЕ БИО БРАТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Думине

01.02.2018 18:59

Вулин има добру тетку