Партизан довео још једног играча!

Играч који је 15-ак дана био на проби, задовољио укус стручног штаба црно-белих.  Партизаново мистериозно појачање - потписао Драман! Ради се о везисти из Буркине Фасо.

Фудбал 02.02.2018 | 11:00
Партизан довео још једног играча!
Питали су се многи пре него што су црно-бели отпутовали на припреме на Кипар: "Који је онај момак у Спортском центру Телеоптик?".

"На проби је, видећемо", одговарали су, без много објашњавања, људи из струке црно-белих.

Тек, тај "мистериозни момак" данас је постао нови играч Партизана!

Реч је о Драману Салоу, 20-годишњем фудбалеру из Буркине Фасо.

Игра на позицији у везном реду, а набоље се, кажу, сналази на месту задњег везног. Са њим је потписан уговор, кажу у Партизану, јер је од стручног штаба добио високе оцене.

Сада Партизан на тој позицији, осим Драмана, има Украјинца Јурија Вакулка, Сашу Здјелара, Марка Јевтовића и МИлана радина, а може да је покрије и Небојша Косовић.

Са Партизаном је на Кипру и велики број младих играча и вероватно ће неко од њих после зимских припрема бити прикључен првом тиму. Лука Цуцин би требало да постане алтернатива капитену Мирославу Вулићевићу на десном беку, а да добије прилику није далеко ни Светозора Марковић, после повреде Бојана Остојића. Мирослав Ђукић је веома задовољан играма младог штопера, који је дебитовао јесенас против Ртња у Купу.

Партизан је ове зиме напустило девет играча. Први је отишао Мохамед ел Монир (Орландо сити, САД), за њим Петар Ђуричковић (Ксанти, Грчка), Лазар Ћирковић (Цирих, Швајцарска), Филип Кљајић (Платанијас, Грчка), Саша Марјановић (нема клуб), Теофилус Соломон (вратио се у Ријеку), Немања Стевановић (Рад) и Ален Стевановић (Шонан, Јапан).

ДОШЛИ:Слободан Урошевић(бек, крушевачки Напредак),Јури Вакулко(везиста),Ђорђе Ивановић(офанзивни везиста/нападач),Саша Здјелар(задњи везни)...



Деловало је да је прелазни рок у Партизану готов, али црно-бели су довели још једног новајлију. У питању јеСалу Драман из Буркине Фасо који игра на позицији везисте, а са београдским клубом потписао је уговор на четири године.

Овај момак је рођен 1998. године, био је на проби у Партизану раније овог месеца али се повредио. Иначе, у Србију је стигао у екипе Салитас, лидера шампионата Буркине Фасо.

У новембру прошле године био је проглашен за играча месеца у тамошњој лиги, постигао је три гола и пет асистенција. 

Када је био на проби могло се чути да Драман није оставио неки посебан утисак, мада се радило о утакмици затвореног типа.

Током прелазног рока било је говора да би Партизан могао да доведе, поред Здјелара, још једног задњег везног и то странца.

Дакле, закључно са Драманом, београдски црно-бели су ове зиме ангажовали петорицу новајлија - Ђорђа Ивановића, Сашу Здјелара, Јурија Вакулка и Слободана Урошевића.

Прву званичну утакмицу у другом делу сезоне фудбалери Партизана играју 15. фебруара на стадиону у Хумској против чешке Викторије Плзењ у шеснаестини финала Лиге Европе.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар