Partizan doveo još jednog igrača!

Igrač koji je 15-ak dana bio na probi, zadovoljio ukus stručnog štaba crno-belih.  Partizanovo misteriozno pojačanje - potpisao Draman! Radi se o vezisti iz Burkine Faso.

Fudbal 02.02.2018 | 11:00
Partizan doveo još jednog igrača!
Pitali su se mnogi pre nego što su crno-beli otputovali na pripreme na Kipar: "Koji je onaj momak u Sportskom centru Teleoptik?".

"Na probi je, videćemo", odgovarali su, bez mnogo objašnjavanja, ljudi iz struke crno-belih.

Tek, taj "misteriozni momak" danas je postao novi igrač Partizana!

Reč je o Dramanu Salou, 20-godišnjem fudbaleru iz Burkine Faso.

Igra na poziciji u veznom redu, a nabolje se, kažu, snalazi na mestu zadnjeg veznog. Sa njim je potpisan ugovor, kažu u Partizanu, jer je od stručnog štaba dobio visoke ocene.

Sada Partizan na toj poziciji, osim Dramana, ima Ukrajinca Jurija Vakulka, Sašu Zdjelara, Marka Jevtovića i MIlana radina, a može da je pokrije i Nebojša Kosović.

Sa Partizanom je na Kipru i veliki broj mladih igrača i verovatno će neko od njih posle zimskih priprema biti priključen prvom timu. Luka Cucin bi trebalo da postane alternativa kapitenu Miroslavu Vulićeviću na desnom beku, a da dobije priliku nije daleko ni Svetozora Marković, posle povrede Bojana Ostojića. Miroslav Đukić je veoma zadovoljan igrama mladog štopera, koji je debitovao jesenas protiv Rtnja u Kupu.

Partizan je ove zime napustilo devet igrača. Prvi je otišao Mohamed el Monir (Orlando siti, SAD), za njim Petar Đuričković (Ksanti, Grčka), Lazar Ćirković (Cirih, Švajcarska), Filip Kljajić (Platanijas, Grčka), Saša Marjanović (nema klub), Teofilus Solomon (vratio se u Rijeku), Nemanja Stevanović (Rad) i Alen Stevanović (Šonan, Japan).

DOŠLI:Slobodan Urošević(bek, kruševački Napredak),Juri Vakulko(vezista),Đorđe Ivanović(ofanzivni vezista/napadač),Saša Zdjelar(zadnji vezni)...



Delovalo je da je prelazni rok u Partizanu gotov, ali crno-beli su doveli još jednog novajliju. U pitanju jeSalu Draman iz Burkine Faso koji igra na poziciji veziste, a sa beogradskim klubom potpisao je ugovor na četiri godine.

Ovaj momak je rođen 1998. godine, bio je na probi u Partizanu ranije ovog meseca ali se povredio. Inače, u Srbiju je stigao u ekipe Salitas, lidera šampionata Burkine Faso.

U novembru prošle godine bio je proglašen za igrača meseca u tamošnjoj ligi, postigao je tri gola i pet asistencija. 

Kada je bio na probi moglo se čuti da Draman nije ostavio neki poseban utisak, mada se radilo o utakmici zatvorenog tipa.

Tokom prelaznog roka bilo je govora da bi Partizan mogao da dovede, pored Zdjelara, još jednog zadnjeg veznog i to stranca.

Dakle, zaključno sa Dramanom, beogradski crno-beli su ove zime angažovali petoricu novajlija - Đorđa Ivanovića, Sašu Zdjelara, Jurija Vakulka i Slobodana Uroševića.

Prvu zvaničnu utakmicu u drugom delu sezone fudbaleri Partizana igraju 15. februara na stadionu u Humskoj protiv češke Viktorije Plzenj u šesnaestini finala Lige Evrope.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar