''Црна књига'' министра Лукача

''Поводом саопштења за јавност службе министра унутрашњих послова Републике Српске упућеног свим медијима да је Полицијска управа Добој
поднијела извјештај окружном тужилаштву да „постоји основ сумње о злоупотреби службеног положаја или овлашћења службеног лица општине Теслић", с пуном одговорношћу тврдимо да не постоји никакав основ нити било каква одговорност, нити било каквог елемента кривичног дјела, нити је општина Теслић на било који начин оштећена, те да се ради о политички  мотивисаном саопштењу и самовољи министра Лукача'', саопштено је из Општинске управе Теслић.

Република Српска 01.02.2018 | 17:12
''Црна књига'' министра Лукача
Саопштење преносимо у цијелости:

''Неуобичајено је уопште да такво саопштење даје служба министра Лукача лично, а не Полицијска управа Добој као што је иначе пракса и да још тим
саопштењем унапријед пресуђује већ у наслову, као да је наслов таблоида, а не саопштења службе министра унутрашњих послова, што јасно говори о политички мотивисаној позадини цијеле приче.

Пројекат проширења водоводне мреже, унапређења водоснабдијевања, каналисања и пречишћавања отпадних вода у општини Теслић тзв. „ФИШ"
(ФИСЦХЕ) се финансира средствима Европске Уније и сам тендер и јавна набавка спроведени су по правилима „ПРАГ" Европске Уније и условима уговарања по „ФИДИЦ"-у, као и Правилником Владе Републике Српске којим је прописана процедура спровођења јавне набавке. Саму процедуру јавне набавке спровела је комисија у чијем саставу су били и представници Општинске управе, али и Владе Републике Српске.

С обзиром да је фирма „Приједор Путеви" повукла своју понуду за прву фазу „ФИШ" пројекта 15 дана прије доношења одлуке о избору најповољнијег понуђача, самим тиме она није учествовала у надметању за најповољнијег извођача, те би било противзаконито активирање банкарске гаранције у износу од 60.000 КМ у овом случају.

Јасно је дакле да Општинска управа Теслић није оштећена за 60.000 КМ, нити је било ко могао остварити противправну корист у истом износу, као
што у свом саопштењу износи служба министра Лукача лично, а о чему ће он се он лично и његово министарство морати изјаснити, као и одборник
СНСД-а у СО Теслић, Мишо Стојановић који се очигледно није усагласио са својим шефовима те је у јавност изнио цифру од 400.000 КМ, за коју ће на
суду објаснити како је до ње дошао.

Пројекат проширења водоводне мреже, унапређења водоснабдијевања, каналисања и пречишћавања отпадних вода у општини Теслић тзв. „ФИШ" (ФИСЦХЕ) пројекат је назначајнија инвестиција на подручју ове општине у задњих 30 година којим се рјешава водоснабдјевање за 2/3 општине Теслић спроводи се беспрекорно у сваком погледу, те може да служи на понос садашњој администрацији општине Теслић и њеном начелнику, Милану Миличевићу.

Уколико МУП Републике Српске није политички мотивисан у овом случају и ако је закон исти за све, питамо ту институцију и министра, као и тужилаштво ако су за ревизорски извјештај који није био негативан начинили извјештај тужилаштву за ситуацију у којој за то нису имали никаквог основа, зашто нису учинили то исто за негативан ревизорски извјештај министарства здравља Републике Српске који се по аутоматизму по Закону упућује тужилаштву, које је затим дужно исто по Закону да путем МУП-а предузме истражне радње.

Питамо МУП и тужилаштво, ко је и зашто и по којем основу зауставио истрагу и евентуално подизање оптужница у случају негативног ревизорског извјештаја министарства здравља Републике Српске, јединог таквог у историји, те о банковној гаранцији од 12 милиона фирми Линднер без одобрења НС РС, зашто ни након три године ништа није урађено по том случају и зашто се медији не обавјештавају промтно о прогресу истраге у
овом случају као за остале?

Надамо се да нећемо морати чекати на одговор још три године'', наводи се у саопштењу.

Општинска управа Теслић

Коментари / 43

Оставите коментар
Name

доми

01.02.2018 16:16

Фасистицка пропаганда РТРС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛЛЛЛ

01.02.2018 16:41

Министар Лукач се не бави политички мотивисаним убиствима, Бобар банком, Рафинеријом, Унисом, Фондом здравста и Министарством здравства, Алумином, итд. Напада Теслић јер горе је на челу општине паметан човјек интелектуалац коме овај министар није ни до глежња. Нијједну од квалитета нема која краси начелника Милићевића. Да има образа и морала не би га кум Рибић напустио. Довео 09.01.2018.г. групу криминалаца да брука Србе. Истетовирану банду да плаши народ. Нико нормалан тамо се није угодно осјећао. Министар подржава људе из криминалног миљеа, а предсједник се с њима слика. Која срамота за сваког паметног грађанина. То је ненародна власт каква на овим просторима није виђена још од турског доба.

Name

Пеки

01.02.2018 18:09

СНСД је терористицка организација, ово сто они монтирају насим људима из СДС-а је нецувено, ал кад тад це правна дрзаба заврсити а они у цорку сви.

Name

?

01.02.2018 16:21

12 милиона гаранције без одобрења НС РС? Ау брате мили ти си са обе ноге у затвору.Ако је то истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кпд Фоча

01.02.2018 17:43

Дођите у кпд Фоча и само испитајте управника Синишу Гољанина шта је све "зарадио"за 8 година као директор!Није имао пас за шта да га уједе.Сада империју створио.Свако запосење 10.000 км x 39 чувара задње 3 године,плус одјел "Ц" ту је украо цијелу кућу коју је направио у Фочи.Више је било затвореника на његовој кући него на Брионима ...А спомињете 60.000 не доказаних украдени(проневјерених) пара....

Name

Ин

01.02.2018 20:39

Браво за коментар ЛЛЛ само они који су заслијепљени снсд -вом политиком невиде да је тако

Name

припремни радови

01.02.2018 16:36

Тузиластво цини група корумпираних судија. То моземо да заборавимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

све постени у сдс

01.02.2018 16:46

Ко да је први пут да неко краде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.02.2018 17:11

Ајде црвени хвали се мало акцизама, гориво, струја, брасно и све остало поскупљује.Плате исте.То се зове крадја из уста сиротиње.

Name

цини се

01.02.2018 16:51

Неко це некога стрпати у затвор, Милицевиц Богданица, или Богданиц Милицевица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ккк

01.02.2018 17:12

Прије це Милицевиц Богданица! Или Богданиц Милицевица, ко зна мозда

Name

Ре

01.02.2018 17:13

Богданиц користи све полуге власти и даце све сто има да овога гурне јер је осветољубив.Имамо бесправну дрзаву и правде нема.

Name

Милан

01.02.2018 16:55

ОВОМ СЕ ТРЕБА ЗЕСТОКО СУПРОСТАВИТИ ИНАЦЕ ЦЕ ПОБИТИ СВЕ КОЈИ НЕМИСЛЕ КАО ДОДИК. НЕКА НАМ ЈЕ БОГ НА ПОМОЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милева

01.02.2018 17:21

Све док се будемо односили тако да каземо не тице се мене , сви цемо доци на ред , ако не подрзавамо овај резим који нас унисти !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

01.02.2018 17:22

Полако мало и једни и други. Ко је постен нема цега да се пласи. Не одлуцује полиција сама. Без тузиластва и суда нису могли сами изузети документацију. Ово је тек подносење Извјестаја надлезном тузиластву које исти мозе прихватити, тразити да да се допуни или одбацити. Затим тузиластво подизе а суд потврдјује или одбацује оптузницу. Потом следи првостепено и другостепено судјење...евентуално Врховни суд. Дакле није ово 1948. година да се људи за једну ноц и оптузе у осуде. Нека полиција ради свој посао. Када би којим слуцајем нацелник пресао у владајуце странке (сто је нереално, али никад не реци "никад"), на овом порталу би било стотине коментара о његовом криминалу, као прије нисте знали. Класицан примјер када је Стевандиц напусти СзП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

01.02.2018 22:52

их горе је ово од 48 тузиластво и суд раде како владајуци казу и јасно је каква це пресуда бити . да се нелаземо овдје је право и правда одавно нестала.

Name

Поздрав из афричке земље Сафари

01.02.2018 17:46

МИНИСТАР ЛУКАЧ У КРИВОЛОВУ У ТЕСЛИЋУ СА ЛОКАЛНИМ КРИМИНАЛЦИМА Страствени ловац, министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач боравио је у недјељу у Теслићу у криволову са његовим блиским пријатељем и финансијером, локалним тајкуном и криминалцем Срђаном Кљечанином, званим Руфи. Према нашим сазнањима овај двојац је цијели дан ловио заштићене врсте, што је кривично дјело кажњиво затвором од пола године до три године. Ово није ништа страно за министра с обзиром да је и прошле године учествовао у криволову у Дубици, а његов партнер Кљечанин је познат у Теслићу по криволову из 2014. на медвједа, а цијели случај је заташкао управо министар Лукач, о чему су писали и медији: хттп://www.ртвбн.цом/…/лазни-извјестаји-и-милиони-непријавл… хттпс://www.независне.цом/…/У-Теслицу-одстријељена-…/256661

ОДГОВОРИТЕ
Name

Збогом Жохари

01.02.2018 17:48

САФАРИ У АФРИЦИ СА КРИМИНАЛЦЕМ РУФИЈЕМ Теслићки тајкун Срђан Кљечанин Руфи и министар Лукач имају посебно блиске, рекло би се братске односе, па један другом често посуђују своја возила. Лукачев бијели џип Пајеро Кљечанин је често возио по Теслићу и обрнуто Лукач је виђан да вози Кљечанинов џип q7 вриједан пар стотина хиљада марака. Недавно је Кљечанин купио као поклон лукачу најновији џип мерцедес МЛ, након чега су отишли да курбане џип сафаријем у Африци и ловом, заједно са Љубишом Боровчанином из Братунца, о чему су недавно писали медији: хттпс://www.слободна-босна.ба/…/најцхуванија_тајна_муп_а_ре… Лукач и Руфи су прије неколико мјесеци заједно били у лову у Аустрији, а њихови афинитети сежу и у музичке воде, јер дијеле блиско пријатељство са пјевачем Бајом Малим Книнџом, којем је Кљечанин платио 30.000 КМ да га опјева пјесмом „Срђан“ или познатију као „С Очауш планине...“, одакле Кљечанин потиче. Лукач се једном приликом и сликао са Бајом Малим Книнџом заједно држећи одстријељеног вука: хттп://www.српскацафе.цом/…/уплоа…/2016/10/лукац-300x180.јпг Патриотски настројени Срби који цијене музичка остварења Баје Малог Книнџе који је опјевао многе хероје Одбрамено отаџбинског рата често се питају ко је тај „херој“ Срђан, „делија с Очауш планине“, мислећи да се ради о једном о српских хероја из протеклог рата. Заправо се ради о особи са подужим криминалним досијеом који је био малољетан за вријеме рата, а одмах након рата избјегао је одслужење војног рока у Војсци Републике Српске, тако што је побјегао у Њемачку, гдје је обијао куће са чарапом на глави као провалник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срђан Кљечанин

01.02.2018 17:49

ШУМОКРАДИЦА, НАРКО БОС И ТАЈКУН ПОБРАТИМ МИНИСТРА ПОЛИЦИЈЕ Након робијања у Њемачкој и одсуживања дијела казне за бројна кривична дјела, између осталог и крађу шуме, Кљечанин је протјеран и вратио се у Републику Српску, гдје је такође ухапшен и робијао због више кривичних дјела, а из затвора се избавио захваљујићи познанствима. Учланивши се у СНСД почиње да се бави извлачењем, прерадом и препродајом шуме оснивајући двије фирме „Кљечанин Компани“ регистровану на њега лично и „Дрво Експорт“ регистровану на његовог књиговођу Младена Маркочевића. Почетни капитал за ова предузећа добија из бањолучких криминалних кругова који се баве дистрибуцијом наркотика, те иако руководи са два предузећа, половину зараде носи „на руке“ свом ортаку из Бање Луке Данку С. познатом дистрибутеру опојних супстанци у овом граду, а који је и сам тешки зависник од ових средстава. Мрежа продаје наркотика се простире и на Теслић, а под заштитом је министра Лукача, те иако се у Теслићу с времена на вријеме хапсе ситни дилери, дистрибуција наркотика никада није у паду, управо због те заштите са највише инстанце. Иронија је да је један од жртава овакве заштићене продаје наркотика и син министра здравља и социјалне заштите Драгана Богданића, Никола, који је неколико пута био у критичном стању због предозирања наркотицима, сваки пут у друштву Богданићевих омладинаца из СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У долини Усоре Делије су праве

01.02.2018 17:51

ПРИВАТНА ПОЛИЦИЈА КЉЕЧАНИНА И БОГДАНИЋА У ДОБОЈУ И ТЕСЛИЋУ С обзиром да поједини полицијски инспектори, који нису упознати са везама министра Лукача и криминалца Срђана Кљечанина Руфија, повремено би заустављали камионе натоварене дрветом било на путу према федерацији, било ухваћених на дјелу у нелегалној сјечи или са непопечаћеним трупцима, Лукач је предузео мјере да се то више не деси смијенивши са мјеста начелника ЦЈБ Добој, Драгана Продановића, постављајући на његово мјесто човјека у платном аранжману са Срђаном Кљечанином: хттпс://www.независне.цом/…/Смијењен-Драган-Продано…/419856 Ни то није било довољно па је смијењен и командир полиције у Теслићу Дамљан Трифуновић, а на његово мјесто постављен рођак Срђана Кљечанина Руфија, Мирослав Станковић из Очауша: хттпс://www.независне.цом/…/Смијењено-девет-команди…/301572 хттп://добојски.инфо/…/14346-добојски-инфо-пита-министра-бо… Тиме су Кљечанин и министар Богданић уз помоћ министра Лукача у потпуној контроли над полицијом у Добоју и Теслићу, гдје се у задњих годину и по дана дешава отворени терор против истакнутих чланова опозиције, паљевине аутомобила, породичних кућа, физички напади и пријетње по живот, а да нити један од ових случајева до данас није разријешен. У контексту ове контроле над полицијом у Добоју и Теслићу су и фабриковане „истраге“ и измишљене „афере“ које Богданић, Кљечанин и Лукач покушавају да напакују локалној власти у Теслићу, коју чини Савез за промјене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руфи

01.02.2018 17:52

ЛУКАЧЕВА ВИКЕНДИЦА НА ЈАХОРИНИ Срђан Кљечанин Руфи, из захвалности што чини за њега, не само због страначке припадности, засипа министра Лукача поклонима. Као што смо споменули ове године је Кљечанин министру купио најновији луксузни џип мерцедес МЛ, а прије неколико година је о свом трошку и уз његову грађу саградио викендицу министру Лукачу на Јахорини. Кљечанин је донатор и неколико некретнина у иностранству за министра Лукача, између осталог у Аустрији, гдје њих двојица често заједно лове. Ове некретнине се воде на чланове породице министра Лукача и ближе рођаке. Повод за боравак министра Лукача у криволову са Срђаном Кљечанином у Теслићу у недељу 10. децембра ове године је смјена руководства Шумског газдинства „Борја“ Теслић која се десила два дана послије, а умјесто смијењеног Саве Касаповића дугогодишњег предсједника СНСД-а у Теслићу, на чело теслићке Шумарије постављени су послушници Драгана Богданића и Срђана Кљечанина: Мишо Стојановић и Миладин Бачић, бивши директор пропалог државног предузећа „Нова Борја“ у који је Влада РС уложила 10 милиона КМ. Богданић и Кљечанин тако сада имају потпуну контролу над сјечом и продајом шумских сортимената, уз заштиту полиције и министра Лукача, те се наредне године очекује гола сјеча како би се обезбједила средства за изборну кампању 2018. године и намиривање уложених средстава Кљечанина за црне фондове и кампању СНСД-а 2016. године у износу од око 200.000 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срђо из Очауша

01.02.2018 17:52

ПРОВАЛНИК И КРИМИНАЛАЦ СА ДИПЛОМОМ КРИМИНАЛИСТИКЕ Иако је имао подужи криминални досије и из Републике Српске као и из иностранства, захваљујући министру Лукачу, Кљечанину је досије потпуно обрисан у МУП-у Републике Српске и формално правно он је угледан „бизнисмен“ без иједне мрље у животу, као и одборник СНСД-а у скупштини општине Теслић. Да ствар поприми трагикомичну ноту Кљечанин је недавно дипломирао на приватном факултету као дипломирани криминалиста, са богатом праксом из те области, те нас не би чудило да управо због таквог искуства министар Лукач свог побратима Кљечанина не именује као инспектора криминалистике у МУП-у Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фуј црвена секто

01.02.2018 17:53

Тако је то у овој држави, лопови туже људе који раде поштено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

01.02.2018 17:59

Е мој Лукач ти министар ти ниси ни м од министра дали си свјестан шта радиш

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данка

24.11.2020 17:05

Страсно, мафија, само, ниста није вјецно, платице они за сва недјела сто су поцинили овом глупом народу

Name

Игор

01.02.2018 18:07

А шта ћемо са поскупљењем горива? О томе нико не прича. Лукач прича о Миличевићу, а његова црвена банда покра шта стигне у цијелој Републици Српској и нико их не спомиње

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРУЈО

01.02.2018 18:08

ПОГЛЕДАЈ ДОМ СВОЈ ПЈЕВА ЂОРЂЕВИЋ...ПОГЛЕДАЈ ОЧИ МИНИСТРА ЛУКАЧА ПА ЋЕ ТИ БИТИ СВЕ ЈАСНО ОЧИ ЧОВЈЕКА КОЈИ ГАЗИ СВЕ ПРЕД СОБОМ ДАБИ ОСТВАРИО СВОЈЕ ЦИЉЕВЕ ....ЈОШ КАД ИМАШ ВЛАСТ И ЗАЛЕЕЂИНУ БАЈЕ .....ЈА ДА МИ ВАС ЈЕ ПРЕДАМНОМ НА ОКУЛАР

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

01.02.2018 18:25

Покусавају да облате постене љеде као сто је Милан Милицевиц. Али показаце вријеме!!!! НЕКА СЕ БАВЕ АКЦИЗАМА, НЕКА ОБЈАСНЕ ЉУДИМА ЗАСТО СВЕ ПОСКУПЉУЈЕ, А ПЛАТЕ ОСТАЈУ ИСТЕ!! КРИМИНАЛЦИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

01.02.2018 18:35

Помутио му се разум,Додик га јос стити,али бице Лукац ускоро оптузен за ратне злоцине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алекса

01.02.2018 18:39

И треба газити овај народ који дозвољава да нам на функцијама буду криминалци Додик, Богданић, Цвијановићка, Лукач...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

01.02.2018 18:44

Подршка за доктора Миличевића! Теслић је показо да не подржава лопове попут Богданића, Руфија, Цвијановићке.... То су највећи изроди нашег града

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

01.02.2018 19:00

Гледај му оног топлог погледа као у Макса Лубурића...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

01.02.2018 19:55

И Јуре Францетица, фини неки људи.....

Name

куку нама са нама

01.02.2018 19:05

Ако је и пола овога тачно у овим коментарима,ЦИА би без престанка имала шта радити пуну годину дана,најмање,а камоли наше службе да то рјеше,све и да хоће и умију..па и оне из неке будуће власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

01.02.2018 19:10

Лукачу де нам реци како си дошао до стана? Да ли је све било часно и поштено и да није био криминални поклон од Додика?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стана

01.02.2018 19:15

Са овом власцу смо ми сви у црним књигама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глупан

01.02.2018 19:43

нико не спомиње кума свих кумова Дјолу.... хотел Талија.... хотел Бања Лука... сад у припреми јос 2 хотела... владар РС.... хе...

Name

Закон о јавним набавкама

01.02.2018 19:49

Не спроводи начелник општине процедуру о јавним набавкама већ комисија у којој су била 3 члана Владе РС јер се ради о средствима ЕУ. Хоће ли то Лукач ударити по својим колегама из те комисије? Све чисто ко суза, Лукача навукао Богданић, робијаће послије избора заједно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сасвим обицан цовјек

01.02.2018 19:54

Пратим та десавања у Теслицу.Тај Милицевиц је како сви наводе заиста успјесан и политицар и цовјек.Народ га просто воли.Власт га се боји зато и јесу " најасили" на њега.Неце га сломит сувисе је јак.Богданица стварно народ не воли не.Властима је боље да су имали једног онаковог као Милицевица него 300 онаквих као Богданица.Висе би им донио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теслицанин

02.02.2018 03:11

Засто је добио Богданиц онда толико гласова ако га људи неволе, мозес ли ми објаснити?

Name

Симо

02.02.2018 13:29

Не воле га слозио се ти са тиме или не.Управу је овај горе.

Name

БОБА

02.02.2018 10:12

ПОЗДРАВ МИЛИЧЕВИЋУ КАД ЧОВИЈЕК ПОСМАТРА И ПРАВИ ПОРЕЂЕЊЕ ЛУКАЋА И ЊЕГА ФАЦЕ ВАМ СВЕ ГОВОРЕ НАРОДЕ ДОБРО ОТВОРИТЕ ОЧИ ГЛЕДАЈТЕ И СЛУШАЈТЕ СВЕ ЋЕ ВАМ БИТИ ЈАСНО.СРЕТНО..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Збогом памети

02.02.2018 19:26

Тешко обољели пацијенти су на власти и значајним позицијама, према овој околности коју имамо ситуација је више него јебе*а. Са друге стране народ је невјеројатно чудан и даље подржава ове који владају. Па ко је ту луд ?

ОДГОВОРИТЕ