Тест: Партизан распуцан, Ђерлек скреће пажњу!

Сума из слободњака, Ђерлек и Ђилас за први тријумф Партизана! Екипа Партизана забележила је прву победу на припремама на Кипру пошто је убедљиво савладала Ермис Арадипу – 4:0 (1:0).  Партизан победио 4:0 кипарског прволигаша Ермис Арадипу. Први меч Саше Здјелара у црно-белом дресу. Сјајни голови Суме и Ђорђа Јовановића. Намећу се Армин Ђерлек, Светозар Марковић. . .  Ђукићев ситан вез: Буђење најскупљег, печат најмлађих! Добра издања Суме, Ђерлека, Здјелара и Милетића у првој победи Партизана током припрема на Кипру, савладан Ермис - 4:0.

Фудбал 01.02.2018 | 16:45
Тест: Партизан распуцан, Ђерлек скреће пажњу!
Актуелни шампион Србије доминирао је током већег дела меча са локалним прволигашем, а дуел је обележио леп гол Сејдуба Суме из слободног ударца, односно дебитански погодак млађаног Армина Ђерлека.

Трећи гол био је дело искусног Владимира Ђиласа, да би коначан резултат у последњем минуту регуларног тока поставио осамнаестогодишњи Ђорђе Јовановић.

У црно-белом дресу по први пут нашао се и Саша Здјелар, који је последњег дана прелазног рока стигао у Хумску, а Мирослав Ђукић могао је да рачуна и на, поред Суме, свеже опорављеног Огњена Ожеговића.

Партизан је у првом сусрету на другом делу припрема за наставак сезоне ремизирао са пољским Горником (0:0), а потом је поражен од чешког Слована из Либереца (2:1), а очекују га још три провере до осмог фебруара и повратка у Београд.

Уводни део сусрета није нам донео превише узбуђења, иако су Београђани били ти који су контролисали ритам меча, али је кипарски састав ипак имао прву праву прилику за гол.

Милетић је погрешио, али је Владимир Стојковић сјајно интервенисао у ситуацији 1 на 1.

Казна за промашај стигла је само три минута касније, када је Сума идеално извео слободан ударац са двадесетак метара, а голман домаћих парадом само улепшао вођство Партизана.

Наставио је наш тим са нападима, али се резултат није мењао до полувремена. Ђукић није превише мењао после петнаест минута одмора, да би после десет минута игре у наставку Ђерлек награђен поготком за велико залагање.

Кадетски репрезентативац Србије пратио је акцију саиграча и спровео одбитак, после шута Немање Г. Милетића, у мрежу за дуплирање предности.

И Ђорђе Ивановић, придошлица из суботичког Спартака, могао је до дебитанског гола, али се, после проигравања Ђерлека, истакао чувар мреже Кипрана.

Ипак, већ у следећем нападу, у 74. минуту све је било готово после рутинске егзегуције Ђиласа, после несебичног потеза Јовановића, који затим ставља тачку предивним лоб ударцем са ивице казненог.

Партизан за два дана игра против чешких Теплица.

Трећа тест утакмица црно-белих на припремама на Кипру и прва победа.

После ремија без голова против Горника и пораза од Слована из Либереца (1:2), Партизан је данас "скокнуо" до Ларнаке где је био гост кипарском прволигашу Ермис Арадипу, тренутно тренутно деветопласирани у кипарском првенству.

Партизан је одиграо врло добро и врло ефикасно. Победио је 4:0 головима Сејдубе Суме, Армина Ђерлека, Владимира Ђиласа и Ђорђа Јовановића.

У дресу Партизана први пут је заиграо Саша Здјелар, који је дошао пре два дана, а била је ово и прва утакмица на припремама за Сејдубу Суму и Огњена Ожеговића, који су се опоравили од повреда.

Главни утисци су:

- Сума је, изгледа, добро схватио критику спортског директора Ивице Илиева, који је бираним речима, оценио да је "превише ноншалантан" на терену. Дао је сјајан гол, трчао је, желео, мада и даље у појединим тренуцима жели превише, и воли да "солира" уместо да се раније ослободи лопте.

- Младићи на које Мирослав Ђукић сигурно може да рачуна не само у наставку сезоне, већ и на дуже (наравно, ако не буде "непристојних понуда" из иностранства). Пре свих, Армин Ђерлек се наметнуо данас ангажовањем трчањем, жељом, потезима, асистенцијама... Млади штопер Светозар Марковић је још једном потврдио да би Партизан могао да добије новог Николу Миленковића (треба му још мало чврстине), али је на лопти изузетно миран. Просто плени мирноћом на терену! На десном боку Лука Цуцин има потенцијал да буде сигурна опција Б за Мирослава Вулићевића. Саша Здјелар, коме је ово била прва утакмица у Партизану после само два тренинга, сигурно је да ће бити појачање. И коначно, млади нападач Ђорђе Јовановић, који већ има статус првотимца, заслужује већу минутажу.

Трећа - срећа. Коначно је прорадио Парни ваљак. У првој утакмици је имао празан ход и испољио неефикасност против Пољака, у другој је био заглибљен и без горива да се трка са Чесима, а у провери са Ермисом спојио лепо и корисно, наговестивши да би у другом делу сезоне могао да се ослони на најскупљег и најмлађег првотимца: Ермис - Партизан 0:4.

После судара са осомопласираним тимом овдашњег првенства Мирослав Ђукић би морао да буде задовољан начином на који је играо његов тим. Пре свих, често критиковани и из уста шефа струке, Сејдуба Сума. Свеже "изашао" из повреде, Гвинејац је први сусрет у 2018. обележио врло добром партијом, преузимао одговорност, нудио се, тражио решења, улазио у "месо", натерао саиграче да му верују, а као круна таквог приступа стигао је гол.

Већ у 19. минуту у Арадипу, предграђу Ларнаке, Сума је филигрански прецизно извео слободан ударац, после фаула над Огњеном Ожеговићем, себе наметнуо као једног од лидера екипе, а црно-белима омогућио да играју мирније против ривала који је пријатељски дуел схватио као такмичарски, предњачивши у оштрој игри.

"Како може да буде фаул за њих, кад је он мене ударио", збуњен је био одлукама чешког судије Саша Здјелар, стартер после само два тренинга, а после 45 минута већ ослонац у везном реду, јер је одмах показао какво ће појачање бити за српског шампиона.

Новајлија из Олимпијакоса "држао" је централни део терена и омогућио саиграчима да покажу шта умеју. На пример, Армину Ђерлеку. Убедљиво најмлађи члан Партизанове експедиције на Кипру - тек 15. јула постаје пунолетан - бирао је једноставна решења, одигравао из прве, помагао у одбрани и демонстрацијом огромног потенцијала одушевио саиграче и првог претпостављеног.

"Браво, Ђерлек, тако треба", чуо се глас тренера Мирослава Ђукића још у првом полувремену.

Почетком другог млади Новопазарац  је првим поготком за сениоре Партизана, после сјајне акције Ђ. Јовановић-Сума-Немања Г. Милетић, себи напумпао самопоуздање, а навијачима дао тему за размишљање кад би могли да га виде и на званичној утакмици. Делује да ће имати шта да виде.

У комбинованом саставу, црно-бели су држали ривала далеко од гола. Једину праву претњу Ермиса, не из изграђене шансе, већ одбитка, осујетио је Владимир Стојковић, док је у пољу, осим Суме, Ђерлека иЗдјелара похвале заслужио Немања Г. Милетић. У првом делу сигурно је деловао на позицији штопера, у наставку миран на матичном месту левог бека, спреман чак и да запрети...

"Идемо, позиција", није дозвољавао Мирослав Ђукић опуштање играчима ни после убедљиве предности, увећане пред крај, захваљујући резервистима.

Пресеченим пасом на центру Саша Илић је "избацио" данас веома расположеног Ђорђа Јовановића, а млади центарфор, пошто је претходну прилику пропустио, несебично одложио за Владимира Ђиласа. Искусни центарфор је лако поентирао за убедљив тријумф и најаву да би нешто слично Партизан могао да репризира у суботу против Теплица из Чешке. Шлаг на торту сипао је у 90. минуту утакмице Ђорђе Јовановић, који је прелепим лобом - нешто налик оном Рамиресовом против Барселоне - крунисао добру игру Партизана.

ЕРМИС - ПАРТИЗАН 0:4 (0:1)
/Сума 19, Ђерлек 54, Ђилас 76, Јовановић 90/

Арадипу
Стадион Ермиса
Гледалаца: око 300
Судија: Ондреј Лерч (Чешка)
Жути картон: Цуму, Захарија (Ермис)

ЕРМИС: Панаји - Дамчевски, Монтеиро, Салтис, Дос Сантос - Кезос, Теодору, Пумас, Пим, Константину - Цуму. Играли су још: Солакис, Сава, Литрас, Емегхара, Мартињук, Захарија, Артабе. Тренер: Костас Кајафас.

ПАРТИЗАН: Стојковић - Цуцин, Немања Р. Милетић (од 46. Марковић), Немања Г. Милетић, Урошевић (од 46. Бошњак) - Радин (од 59. Пантић), Здјелар (од 46. Илић), Ђерлек, Сума (од 63. С. Јовановић) - Тавамба (од 46. Ђилас), Ожеговић (од 46. Ђ. Јовановић).

Партизан на Кипру:

Горњик Забрже (Пољска) 0:0
Слован (Словачка) 1:2
Емис Арадипа (Кипар) 4:0
3. фебруар Теплице (Чешка)
6. фебруар Лиепаја (Летонија)
8. фебруар Шахтјор (Белорусија)

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар