Test: Partizan raspucan, Đerlek skreće pažnju!

Suma iz slobodnjaka, Đerlek i Đilas za prvi trijumf Partizana! Ekipa Partizana zabeležila je prvu pobedu na pripremama na Kipru pošto je ubedljivo savladala Ermis Aradipu – 4:0 (1:0).  Partizan pobedio 4:0 kiparskog prvoligaša Ermis Aradipu. Prvi meč Saše Zdjelara u crno-belom dresu. Sjajni golovi Sume i Đorđa Jovanovića. Nameću se Armin Đerlek, Svetozar Marković. . .  Đukićev sitan vez: Buđenje najskupljeg, pečat najmlađih! Dobra izdanja Sume, Đerleka, Zdjelara i Miletića u prvoj pobedi Partizana tokom priprema na Kipru, savladan Ermis - 4:0.

Fudbal 01.02.2018 | 16:45
Test: Partizan raspucan, Đerlek skreće pažnju!
Aktuelni šampion Srbije dominirao je tokom većeg dela meča sa lokalnim prvoligašem, a duel je obeležio lep gol Sejduba Sume iz slobodnog udarca, odnosno debitanski pogodak mlađanog Armina Đerleka.

Treći gol bio je delo iskusnog Vladimira Đilasa, da bi konačan rezultat u poslednjem minutu regularnog toka postavio osamnaestogodišnji Đorđe Jovanović.

U crno-belom dresu po prvi put našao se i Saša Zdjelar, koji je poslednjeg dana prelaznog roka stigao u Humsku, a Miroslav Đukić mogao je da računa i na, pored Sume, sveže oporavljenog Ognjena Ožegovića.

Partizan je u prvom susretu na drugom delu priprema za nastavak sezone remizirao sa poljskim Gornikom (0:0), a potom je poražen od češkog Slovana iz Libereca (2:1), a očekuju ga još tri provere do osmog februara i povratka u Beograd.

Uvodni deo susreta nije nam doneo previše uzbuđenja, iako su Beograđani bili ti koji su kontrolisali ritam meča, ali je kiparski sastav ipak imao prvu pravu priliku za gol.

Miletić je pogrešio, ali je Vladimir Stojković sjajno intervenisao u situaciji 1 na 1.

Kazna za promašaj stigla je samo tri minuta kasnije, kada je Suma idealno izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, a golman domaćih paradom samo ulepšao vođstvo Partizana.

Nastavio je naš tim sa napadima, ali se rezultat nije menjao do poluvremena. Đukić nije previše menjao posle petnaest minuta odmora, da bi posle deset minuta igre u nastavku Đerlek nagrađen pogotkom za veliko zalaganje.

Kadetski reprezentativac Srbije pratio je akciju saigrača i sproveo odbitak, posle šuta Nemanje G. Miletića, u mrežu za dupliranje prednosti.

I Đorđe Ivanović, pridošlica iz subotičkog Spartaka, mogao je do debitanskog gola, ali se, posle proigravanja Đerleka, istakao čuvar mreže Kiprana.

Ipak, već u sledećem napadu, u 74. minutu sve je bilo gotovo posle rutinske egzegucije Đilasa, posle nesebičnog poteza Jovanovića, koji zatim stavlja tačku predivnim lob udarcem sa ivice kaznenog.

Partizan za dva dana igra protiv čeških Teplica.

Treća test utakmica crno-belih na pripremama na Kipru i prva pobeda.

Posle remija bez golova protiv Gornika i poraza od Slovana iz Libereca (1:2), Partizan je danas "skoknuo" do Larnake gde je bio gost kiparskom prvoligašu Ermis Aradipu, trenutno trenutno devetoplasirani u kiparskom prvenstvu.

Partizan je odigrao vrlo dobro i vrlo efikasno. Pobedio je 4:0 golovima Sejdube Sume, Armina Đerleka, Vladimira Đilasa i Đorđa Jovanovića.

U dresu Partizana prvi put je zaigrao Saša Zdjelar, koji je došao pre dva dana, a bila je ovo i prva utakmica na pripremama za Sejdubu Sumu i Ognjena Ožegovića, koji su se oporavili od povreda.

Glavni utisci su:

- Suma je, izgleda, dobro shvatio kritiku sportskog direktora Ivice Ilieva, koji je biranim rečima, ocenio da je "previše nonšalantan" na terenu. Dao je sjajan gol, trčao je, želeo, mada i dalje u pojedinim trenucima želi previše, i voli da "solira" umesto da se ranije oslobodi lopte.

- Mladići na koje Miroslav Đukić sigurno može da računa ne samo u nastavku sezone, već i na duže (naravno, ako ne bude "nepristojnih ponuda" iz inostranstva). Pre svih, Armin Đerlek se nametnuo danas angažovanjem trčanjem, željom, potezima, asistencijama... Mladi štoper Svetozar Marković je još jednom potvrdio da bi Partizan mogao da dobije novog Nikolu Milenkovića (treba mu još malo čvrstine), ali je na lopti izuzetno miran. Prosto pleni mirnoćom na terenu! Na desnom boku Luka Cucin ima potencijal da bude sigurna opcija B za Miroslava Vulićevića. Saša Zdjelar, kome je ovo bila prva utakmica u Partizanu posle samo dva treninga, sigurno je da će biti pojačanje. I konačno, mladi napadač Đorđe Jovanović, koji već ima status prvotimca, zaslužuje veću minutažu.

Treća - sreća. Konačno je proradio Parni valjak. U prvoj utakmici je imao prazan hod i ispoljio neefikasnost protiv Poljaka, u drugoj je bio zaglibljen i bez goriva da se trka sa Česima, a u proveri sa Ermisom spojio lepo i korisno, nagovestivši da bi u drugom delu sezone mogao da se osloni na najskupljeg i najmlađeg prvotimca: Ermis - Partizan 0:4.

Posle sudara sa osomoplasiranim timom ovdašnjeg prvenstva Miroslav Đukić bi morao da bude zadovoljan načinom na koji je igrao njegov tim. Pre svih, često kritikovani i iz usta šefa struke, Sejduba Suma. Sveže "izašao" iz povrede, Gvinejac je prvi susret u 2018. obeležio vrlo dobrom partijom, preuzimao odgovornost, nudio se, tražio rešenja, ulazio u "meso", naterao saigrače da mu veruju, a kao kruna takvog pristupa stigao je gol.

Već u 19. minutu u Aradipu, predgrađu Larnake, Suma je filigranski precizno izveo slobodan udarac, posle faula nad Ognjenom Ožegovićem, sebe nametnuo kao jednog od lidera ekipe, a crno-belima omogućio da igraju mirnije protiv rivala koji je prijateljski duel shvatio kao takmičarski, prednjačivši u oštroj igri.

"Kako može da bude faul za njih, kad je on mene udario", zbunjen je bio odlukama češkog sudije Saša Zdjelar, starter posle samo dva treninga, a posle 45 minuta već oslonac u veznom redu, jer je odmah pokazao kakvo će pojačanje biti za srpskog šampiona.

Novajlija iz Olimpijakosa "držao" je centralni deo terena i omogućio saigračima da pokažu šta umeju. Na primer, Arminu Đerleku. Ubedljivo najmlađi član Partizanove ekspedicije na Kipru - tek 15. jula postaje punoletan - birao je jednostavna rešenja, odigravao iz prve, pomagao u odbrani i demonstracijom ogromnog potencijala oduševio saigrače i prvog pretpostavljenog.

"Bravo, Đerlek, tako treba", čuo se glas trenera Miroslava Đukića još u prvom poluvremenu.

Početkom drugog mladi Novopazarac  je prvim pogotkom za seniore Partizana, posle sjajne akcije Đ. Jovanović-Suma-Nemanja G. Miletić, sebi napumpao samopouzdanje, a navijačima dao temu za razmišljanje kad bi mogli da ga vide i na zvaničnoj utakmici. Deluje da će imati šta da vide.

U kombinovanom sastavu, crno-beli su držali rivala daleko od gola. Jedinu pravu pretnju Ermisa, ne iz izgrađene šanse, već odbitka, osujetio je Vladimir Stojković, dok je u polju, osim Sume, Đerleka iZdjelara pohvale zaslužio Nemanja G. Miletić. U prvom delu sigurno je delovao na poziciji štopera, u nastavku miran na matičnom mestu levog beka, spreman čak i da zapreti...

"Idemo, pozicija", nije dozvoljavao Miroslav Đukić opuštanje igračima ni posle ubedljive prednosti, uvećane pred kraj, zahvaljujući rezervistima.

Presečenim pasom na centru Saša Ilić je "izbacio" danas veoma raspoloženog Đorđa Jovanovića, a mladi centarfor, pošto je prethodnu priliku propustio, nesebično odložio za Vladimira Đilasa. Iskusni centarfor je lako poentirao za ubedljiv trijumf i najavu da bi nešto slično Partizan mogao da reprizira u subotu protiv Teplica iz Češke. Šlag na tortu sipao je u 90. minutu utakmice Đorđe Jovanović, koji je prelepim lobom - nešto nalik onom Ramiresovom protiv Barselone - krunisao dobru igru Partizana.

ERMIS - PARTIZAN 0:4 (0:1)
/Suma 19, Đerlek 54, Đilas 76, Jovanović 90/

Aradipu
Stadion Ermisa
Gledalaca: oko 300
Sudija: Ondrej Lerč (Češka)
Žuti karton: Cumu, Zaharija (Ermis)

ERMIS: Panaji - Damčevski, Monteiro, Saltis, Dos Santos - Kezos, Teodoru, Pumas, Pim, Konstantinu - Cumu. Igrali su još: Solakis, Sava, Litras, Emeghara, Martinjuk, Zaharija, Artabe. Trener: Kostas Kajafas.

PARTIZAN: Stojković - Cucin, Nemanja R. Miletić (od 46. Marković), Nemanja G. Miletić, Urošević (od 46. Bošnjak) - Radin (od 59. Pantić), Zdjelar (od 46. Ilić), Đerlek, Suma (od 63. S. Jovanović) - Tavamba (od 46. Đilas), Ožegović (od 46. Đ. Jovanović).

Partizan na Kipru:

Gornjik Zabrže (Poljska) 0:0
Slovan (Slovačka) 1:2
Emis Aradipa (Kipar) 4:0
3. februar Teplice (Češka)
6. februar Liepaja (Letonija)
8. februar Šahtjor (Belorusija)

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar