Они могу да потпишу и данас!

Прелазни рок за неке фудбалере није завршен јуче. . .

Фудбал 01.02.2018 | 21:45
Они могу да потпишу и данас!
Прелазни рок широм света завршен је јуче, с тим да у појединим лигама међу којима је и наша Суперлига, пијаца траје и током фебруара.

Наравно, као и сваке године када прође 31. јануар, у фокус јавности долазе и фудбалери који нису пронашли клубове, а који могу да потпишу уговоре и после чувеног дедлајна у било ком тренутку. Ове године, избор је нешто слабији. То морамо да признамо, доста је слободних ветерана, али се ипак може саставити занимљив тим који би могао да буде конкурентан.

Међу слободним агентима издваја се и један наш играч, искусни Црногорац Мирко Вучинић, који нема клуб, а оно што на први поглед упада у очи је чињеница да половину тима чине некадашњи асови Арсенала. Наиме, без клуба су тренутно: Бакари Сања, Самир Насри, Алекс Сонг, Матје Фламини и Маруан Шамак. Сви некадашњи пулени Арсена Венгера.

Најслабија конкуренција тренутно је на позицији голмана, а од свих кандидата одлучили смо се за некадашњег чувара мреже Ливерпула Дијега Кавалијерија (35) који је последњих седам година солидно бранио за Флуминензе. Алтернативе су му Шарл Итанђе и Рос Турнбул (некада резерва Челсија).

У везном реду ту је искусни Жереми Тулалан који се разишао са Бордоом, а на позицији десног крила постоји простор за Дијега Капела, некадашњег нападача Севиље, Спортинга из Лисабона и Андерлехта.

Не заборавимо ни Патриса Евру и Габријела Палету, који су такође слободни фудбалери.

Дакле, наших 11 чине: Кавалијери - Сања, Палета, Сонг, Евра - Капел, Тулалан, Фламини, Насри - Вучинић, Шамак.

Ван тима остали су још неки ветерани попут: Ноћерина, Дијамантија, Вилијама Ванкера, Нилмара, Гиљермеа Сикеире, па и Немаца Крихофа и Волшеида…

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар