Oni mogu da potpišu i danas!

Prelazni rok za neke fudbalere nije završen juče. . .

Fudbal 01.02.2018 | 21:45
Oni mogu da potpišu i danas!
Prelazni rok širom sveta završen je juče, s tim da u pojedinim ligama među kojima je i naša Superliga, pijaca traje i tokom februara.

Naravno, kao i svake godine kada prođe 31. januar, u fokus javnosti dolaze i fudbaleri koji nisu pronašli klubove, a koji mogu da potpišu ugovore i posle čuvenog dedlajna u bilo kom trenutku. Ove godine, izbor je nešto slabiji. To moramo da priznamo, dosta je slobodnih veterana, ali se ipak može sastaviti zanimljiv tim koji bi mogao da bude konkurentan.

Među slobodnim agentima izdvaja se i jedan naš igrač, iskusni Crnogorac Mirko Vučinić, koji nema klub, a ono što na prvi pogled upada u oči je činjenica da polovinu tima čine nekadašnji asovi Arsenala. Naime, bez kluba su trenutno: Bakari Sanja, Samir Nasri, Aleks Song, Matje Flamini i Maruan Šamak. Svi nekadašnji puleni Arsena Vengera.

Najslabija konkurencija trenutno je na poziciji golmana, a od svih kandidata odlučili smo se za nekadašnjeg čuvara mreže Liverpula Dijega Kavalijerija (35) koji je poslednjih sedam godina solidno branio za Fluminenze. Alternative su mu Šarl Itanđe i Ros Turnbul (nekada rezerva Čelsija).

U veznom redu tu je iskusni Žeremi Tulalan koji se razišao sa Bordoom, a na poziciji desnog krila postoji prostor za Dijega Kapela, nekadašnjeg napadača Sevilje, Sportinga iz Lisabona i Anderlehta.

Ne zaboravimo ni Patrisa Evru i Gabrijela Paletu, koji su takođe slobodni fudbaleri.

Dakle, naših 11 čine: Kavalijeri - Sanja, Paleta, Song, Evra - Kapel, Tulalan, Flamini, Nasri - Vučinić, Šamak.

Van tima ostali su još neki veterani poput: Noćerina, Dijamantija, Vilijama Vankera, Nilmara, Giljermea Sikeire, pa i Nemaca Krihofa i Volšeida…

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar