Очекује нас шарено модно прољеће

Иако нас од прољећа календарски дијели више од мјесец дана, познати брендови већ су у продају пустили дио нове колекције. Судећи по ономе што смо имали прилику да видимо, можемо рећи да нас очекује шарено, ведро и разиграно модно прољеће.

Мода и љепота 01.02.2018 | 13:34
Очекује нас шарено модно прољеће
Иако ове године нисмо осјетили праву зиму, те смо се и облачили поприлично лаганије у односу на постојеће временске прилике, свакако да смо једва чекали долазак нових колекција у радње. Већина брендова је већ поставила дио колекције, а по бојама можемо видјети да ће предстојећи дани бити у ведрим тоновима розе, плаве, црвене и бијеле боје.

За нешто млађу популацију или оне који воле да се носе младалачки и ова сезона богата је памучним стварима, прије свега кошуљама и мајицама, са каро узорком или на пругице. Ту је и даље доминантан мотив цвјетова на скоро свим одјевним комадима, а судећи према првим комадима гардеробе из нових колекција јасно је да ћемо и у овој сезони носити звонасте рукаве.

Дуге плисе сукње актуелне су и овог прољећа, посебно ако су искомбиноване са мајицом и јакном од џинса. У сезони прољеће 2018. носиће се хаљине, а приоритет имају бохо варијанте и лепршави модели. Мантили и јакне заштитит ће вас од вјетра у надолазећој сезони па су они свакако наш предлог за прве прољећне дане. Фармерке су ванвременски комад гардеробе, те је само питање да ли су краће или дуже, уже или шире са или без детаља. И ове сезоне актуелан је вез као и бисери који су нашивени на њих. Пругице и каро узорак не излазе из моде те ће то бити најчешћи дезен који ћемо носити у првим прољећним данима.

За оне који воле или их посао условљава, да се нешто елегантније облаче, ту су и класични модели капута који су у идеалним бојама које најављују лијепо вријеме, ту су и нешто дужи сакои у њежним розе и плавим тоновима. Кошуље нешто строжијег кроја али разиграних цвјетних дезена. Пословне жене обрадоваће се и класичним комадима гардеробе попут панталона и сукњи и кошуља у неким мало слободнијим бојама правећи искорак из класичних црних и сивих тонова. И у овој сфери истичу се лепршави модели кошуља са рукавима који се шире, нешто равнијих кројева, као и лагане хаљинице са цвијетним узорцима дужине до кољена.

И мушкарци се у новој сезони имају чему да се радују. Акценат је на природним материјалима, посебно на памуку, од кога је израђена већина одјевних предмета. Панталоне у различитим бојама лако се уклапају и уз спортски и уз елегантни стил, памучне мајице једнобојне или са пругама, патике или ципеле, бомберг јакна, неке су од идеја и предлога како можете направити добру одјевну комбинацију. И овог прољећа дочекују нас поло мајице, једнобојне или са одређеним мотивима, класичне или ланене кошуље, тањи џемпери и наравно незаобилазне фармерке и мајице са разним апликацијама, а боје које преовладавају су розе, плава, беж, зелена, сива и црвена.



БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар