Ђорђе Јовановић: Позајмица - никако!

"Боље да напредујем на тренизима Партизана, него да играм за било који суперлигашки клуб", искрен је млади центарфор.

Фудбал 02.02.2018 | 09:00
Ђорђе Јовановић: Позајмица - никако!
Не разумем зашто данашњи фудбалери не нападају лопту главом. Скачу из места. Ничему то не води. Зато ми се овај мали свиђа. Гле, гле, он обавезно има ослонац, једном ногом се одрази и из тог разлога му је шут главом јачи. Како се зове? Ђорђе Јовановић, кажете. Запамтићу, биће добар играч. Пазите шта сам вам рекао.

Ненад Старовлах, у Лимасолу, јануара 2018.

Руку на срце, некадашњи репрезентативац Југославије није био задужен за давање голове, већ као знаменити центархалф Жељензничара за спречавање нападача да дођу у позицију да их постигну. Отуда му за време тренинга црно-белих на Кипру, пребивалишту у последњих 17 лета, није промакао таленат 19-годишњег шпица Партизана. Види у њему исто што и струка црно-белих. Шансу да израсте у носиоца игре.

Примећује и сам Јовановић да на себи мора да поради, те после тренинга остаје на дупунским часовима. Вежба скок игру.
"Данас сам промашио само трипут", поверио нам се по окончању рада са Андријом Делибашићем, тренером у стручном штабу Мирослава Ђукића.

"Очекујем већу минутажу на пролеће, па морам да запнем. Не мислим да ћу бити први шпиц, није логично, најмлађи сам, али се надам да ћу имати више прилика да покажем шта знам. Требало би да побољшам и агресивност, боље позиционирање, померање у одбрани, онда пријем и шут левицом..."

Прошле су тачно две године откако га је Иван Томић директно из млађих кадета прекомандовао међу сениоре. Поведен је да омирише амбијент. И то не као први избор у пројекту на дуге стазе - та улога била је намењена Душану Влаховићу - али је стрпљењем успео да претекне можда талентованијег од себе и буде ближи првом тиму.

"Имао сам само 16 година, као најмлађег члана групе било ме је срамота, понекад ми је било глупо да питам старије било шта. Углавном сам ћутао. Сад сам, као, искуснији. На личном примеру уверавам колеге пребачене из омладинаца и Телеоптика да немају чега да се плаше и да смо сви овде велика породица".

Прошлу сезону момчић из Лепосавића памтиће по експлозији у Кадетској лиги Србији кад је терорисао голмане, често са по два, три комада у мрежи, да би ове дочекао да поентира и у Суперлиги. На гостовањима Раду и Мачви. У финишу, за победе.

"Учинком сам задовољан, међутим, у човековој природи је да тражи више. И ја желим већу минутажу, ваљда је то нормално".

Јесенас је није имао. Тек 143 минута распоређених на десет утакмица. 

"Увек сам отворен, бићу и сад: у неким тренуцима нисам био задовољан. Шеф Ђукић одлучује, моје је да поштујем одлуке. Не можемо ми играчи да се љутимо, иако се дешавало да некад не стави Талета, Ожега, логично и мене. Моје незадовољство се односило на период кад сам дао гол Раду, а онда на следећих пет мечева нисам улазио, на некима ни у протоколу био. Никад ми није пало на памет да се због тога буним. Схватио сам да сам млад, да морам да поштујем ауторитете".

Имајући у виду да је Леандре Тавамба најпродуктивнији играч Партизана, а Огњен Ожеговићдоведен да замени Уроша Ђурђевића и притом плаћен, тешко је очекивати да ће се Ђорђе Јовановићскорије решити улоге трећег центарфора. Зато се као једно од питања наметнуло и оно да ли би прихватио да до краја прелазног рока у Србији (17. фебруар) оде на позајмицу, у средину која би му гарантовала минуте. Тај потез не мора да значи деградацију. Напротив, величине као што су Немања Видић и Владимир Стојковић нису се устручавале доказивања у другим срединама.

Но, времена се мењају, па и погледи на фудбал.

"Не би ми пријало да одем из мог клуба у неки други, макар то било и на шест месеци. Диркетно и отворено: не бих прихватио да одем ни у један клуб Суперлиге на позајмицу. Сматрам да ћу више напредовати на тренинзима у Партизану и утакмицама колико-толико, а верујем да ћу добијати шансу, него да играм за тим ни изблиза нивоа мог омиљеног. Ипак је Партизан - Партизан", цакле се очи у емотивном закључку Ђорђа Јовановића.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар