ПЛ: Тотенхемова лекција Мурињу, катастрофа Челсија!

Може се рећи да је Манчестер сити практично већ освојио титулу првака Енглеске након катастрофе Челсија и Манчестер јунајтеда у овом колу.  Дебакл Челсија, деби из снова за Волкота! Екипа Челсија поражена је пред домаћом публиком од Борнмута са 3:0, у 25. колу Премијер лиге.  Борнмут нокаутирао Контеов Челси, навијачи моле - дајте неком Бакајока! Гудисон се клања Волкоту! Њукаслови навијачи у рату са газдом, Тадић изведен већ на полувремену! Лоше издање МУ на Вемблију, Сити лако са ВБА! Екипа Манчестер Јунајтеда поражена је на Вемблију од Тотенхем са 2:0, у 25. колу Премијер лиге.  Певци преслишали Јунајтед, Мурињо извео Фелаинија после седам минута! Португалац погубио конце у лаганом поразу од Тотенхема!

Фудбал 31.01.2018 | 23:28
ПЛ: Тотенхемова лекција Мурињу, катастрофа Челсија!
Изабраници Антонија Контеа доживели су шокантан пораз од "трешњица", који су напредовали на табели и сада су десетопласирани.

Челси није деловао добро у првом полувремену, али је макар било нерешено на семафору (0:0).

Оно што се десило у наредних 45 минута просто је необјашњиво. За само 16 минута Борнмут је постигао три гола, за тотални мук на Стамфорд Бриџу.

Гости су до предности дошли у 51. минуту, када је Вилсон примио одличан пâс од Аиба и потом лопту протурио испод Тиба Куртое. Само 13. минута касније нови гол у мрежу "Плаваца".

Вилсон је асистирао ка Станисласу који је кроз ноге лопту пробацио Белгијанцу. Куртоа је могао много боље да реагује. Коначних 3:0 поставио је у 67. минуту Нејтан Аке.

Челсију је ово био пети пораз, док је Борнмут дошао до седме победе.

Екипа Антонија Контеа наставља да игра топло-хладно, па је након тријумфа над Њукаслом - забележила убедљив пораз од Борнмута, пред својим навијачима - 0:3 на "Бриџу"!

Челси је примио гол у 51. минуту када је Тимуе Бакајоко, по ко зна који пут ове сезоне, у опасној зони изгубио лопту и дозволио да Џордан Ајб одмах "гурне" лопту за Вилсона који користи брзину поред Гарија Кејхила и рутински решава "очи у очи" са Куртоом.

Већ у 64. минуту поново је "сломљена кичма" Кејхилу и Станислас је дуплирао предност, да би некадашњи играч Челсија, Нејтан Аке, три минута касније добро реаговао после корнера за 3:0.

"Плавци" су на овом мечу играли без нападача (Батшуаји позајмљен, Мората повређен), па је Еден Азар још једном морао да игра на тој позицији која му очигледно не одговара.

Касније је у игру ушао млади Хадсон-Одои, али то је било већ прекасно...

Озбиљан је то клуб, мора да је гледао барем неколико десетина пута пре но што га је довео на Стамфорд Бриџ. Али шта су то дођавола скаути видели у Тијемуеу Бакајоку да процене да он вреди чак 40.000.000 питање је које вечерас мучи све навијаче Челсија? Очајан је Француз био против Борнута, својим грешкама унео нервозу у тим Антонија Контеа и вероватно био главни кривац за Челсијев дебакл у 25. колу Премијер лиге - 0:3 усред Лондон!

Наравно, са оваквим резтултатом не би било праведно сву кривицу свалити само на Бакајокова леђа, али је чињеница да је баш његова изгубљена лопта на Челсијевој половини терена дала Борнмуту шансу да преко Калума Вилсона стигне до вођства. И што је много битније, да потпуно разобличе Контеову стратегију, пошто ћемо претпоставити да је ње ипак било? Јер на основу онога што смо видели после тогВилсоновог гола нисмо могли да је уочимо. 

Хајде, тај други гол и некако, мада је превише лако Џуниор Станислас добио простор да дуплира вођство гостију. Али овај трећи? Па то је просто невероватно. Прво их је петорица полетело на лопту док је друга статива остала скоро празна. Наравно, Борнмут је добио нову шансу, а онда су се Челсијеви играчи разлетели по казненом простору као да су први заједно истрчали на терен. Средину нико није покрио, па је Нејтан Аке, Челсијево дете које никад није дочекало шансу у Лондону, дочекало бар да Плавцима покаже да је заслужио мало више поверења.

То поверење је оно што Антонио Конте ипак има. Бар на трибинамам. Па су га навијачи упркос овом дебаклу испратили овацијама. Бар онај део који је остао на трибинама до самог краја меча. Оливије Жиру, који је данас стигао у клуб и меч преседео на трибинама, можда је помислио да је још у Арсеналу?

Навијачи се сигурно надају да ће са Жируом то све изгледати много боље. Додуше, у шали се моле и да ће у ових последњих сат времена прелазног рока Челси некоме "увалити"Бакајока. Само да га више не гледају.

Катастрофалан је био и Манчестер јунајтед коме је Тотенхем одржао фудбалску лекцију, а "црвени ђаволи" имали среће да не приме више голова - 2:0 (2:0) на Вемблију!

Задња линија је послала дугу лопту на Кејна, овај је лако добио ваздушни дуел и спустио лопту за Сона, да би овај одлично оставио Ериксену који рутински постиже гол.

У 11. секунди!

Подигао је од тог тренутка Манчестер јунајтед ниво своје игре, имао шансе преко Лингарда и Кејна, али је одличан продор Кирана Трипијера по десној страни у 28. минуту значи и други гол за домаћина. Оштру лопту је трапаво у своју мрежу скренуо Фил Џоунс.

Неколико минута касније Антонио Валенсија је уклизао на Делеа Алија у казненом простору, сасвим извесно је то био фаул за пенал, али је судија Андре Маринер одмахнуо руком...

Мурињо је незадовољан игром свог тима у свлачионицу отишао и пре полувремена, али ништа боље његова екипа није играла ни у другом делу и право је чудо како се Тотенхем зауставио на два поготка.

Уз то, Мурињо је остао и без Маруана Фелаинија који се повредио...

Изабраници Жозеа Муриња одиграли су веома бледу партију против тима из Лондона, који је могао да слави и већим резултатом.

Јунајтед за 90 минута није успео да створи озбиљну шансу и то је довољан показатељ како су "црвени ђаволи" одиграли.

Тотенхем је до гола предности дошао већ после 11 секунди меча.

Након што су фудбалери Тотенхема кренули са центра на Вемблију, Јан Вертонген је упутио дугачак пас на половину гостију, Хари Кејн је лопту спустио главом до Деле Алија, а он је проиграо Ериксена који је погодио мрежу Јунајтеда после 10,5 секунди.

Ово је био трећи најбржи гол у историји Премијер лиге. Фил Џоунс постигао је аутогол у 29. минуту и то ће се испоставити као коначан резултат. Немања Матић одиграо је свих 90 минута за МУ.

Јасно је било и до сада, али је сада дефинитивно - Манчестер Сити ће бити нови шампион Премијер лиге, само је питање са којом ће бодовном разликом у односу на другопласираног сезону завршити екипа Ђозепа Гвардиоле. Грађани након 25 одиграних кола имају 15 бодова више од градског ривала Јунајтеда, који је вечерас лагано поражен од Тотенхема на Вемблију - 2:0 (2:0).

Певци су никад лакше савладали великог противника, посао је био решен већ после пола сата игре, а онда рутински приведен крају. Ипак, најјачи утисак утакмице оставио Жозе Мурињо, који је извеоМаурана Фелаинија после само седам минута игре. Португалац је у први мах био прилично бесан, нико није схватио због чега, а врло је могуће да се радило о повреди. Белигијанац је у игру ушао у 63. минуту, а изашао у 70. када га је заменио Андер Ерера. Потом је погнуте главе отишао у тунел. 

Певци нису могли боље да отворе утакмицу, повели су после само пола минута игре прекоКристијана Ериксена, а то је био тренутак који је у потпуности пореметио све планове португалског стратега у овој утакмици. Да нема повратка, било је јасно у 28. минуту када је Џонс несмотрено савладао Де Хеу.

Мурињо је на терен вечерас послао изузетно офанзивн тим. Иза Лукакуа су били Санчез,Лингард и Марсијал, али то није заплашило Певце, који су били изузетно мотивисани, па су то експресно искористили.

Њихов градски ривал, Манчестер сити, савладао је ВБА резултатом 3:0 (1:0).

Повели су "грађани" голом Фернандиња из 19. минута, након одличног паса Кевина де Брујнеа, да би Белгијанац у 69. минуту и голом потврдио одличан наступ, док је за "оверу" тријумфа био заслужан Серхио Агуеро у 89. Узпосртања Јунајтеда и Челсија у овом колу, Манчестер сити је практично већ освојио титулу.

Меч је обележила и повреда Давида Силве који је после 40 минута морао из игре, а заменио га је Илкај Гундоган.

Фудбалери Манчестер Ситија победили су са 3:0 Вест Бромич Албион. "Грађани" су очекивано доминирали на овом мечу и на крају заслужено дошли до тријумфа.

Фернандињо је начео мрежу у 19. минуту, Де Брајне је у 68. повисио на 2:0, док је Кун Агуеро у 89. ставио тачку на утакмици.

Сити на 13 кола до краја шампионата има 15 бодова више од Јунајтеда и 18 од Ливерпула и Челсија.

Евертон је на "Гудисону" био бољи од Лестера уз два гола Теа Волкота, док су Њукасл и Барнли ремизирали (1:1), као и Саутемптон и Брајтон (1:1) уз само једно полувреме Душана Тадића који је замењен после лоших 45 минута.

Расположење дијаметрално супротно на Гудисону. А тамо су веровали у Тија Волкота. Добрано су се испрсили не би ли га овог јануара за 22.500.000 евра довели играча који је током свих ових силних година у Арсеналу био увек солидан, никад врхунски играч. Али вечерас је одмах показао да ипак није тек просечан играч. На дебију асистенција, вечерас два гола за 2:1 против Лестера.

Звучи запањујуће, али Волкот је за свега 180 минута у новом клубу успео да постигне или намести 11 одсто голова које је Евертон дао за ЦЕЛУ првенствену сезону! Е, то је појачање.

Еуфорија дакле на Гудисону, сасвим другачије расположење на Сент Џејмс Парку. Њукасл је имао вођство, али је на крају морао да се помири са ремијем против Барнлија - 1:1.

Имао је дакле вођство, имао је и пре тога пенал, али Хоселу ту шансу није искористио. Гневни навијачи тада су по друштвеним мрежама масовно остављали поруке: “Митровић би ово дао”. Али нису гневни само због Митровића, већ због упорног одбијања газде Мајка Ешлија да се отвори за појачања. Отуд преко целе трибине парола дирљиве садржине: “Никад немојте да одустанете од свог клуба. Навијајте за њега, то је ваш клуб и верујте ми, једног дана ћете га добити назад и биће све оно што желите да буде. Њукасл је већи од сваког. Боли, знам то, али само наставите. Он је један човек, а ми смо град, цео град. Верујте ми”.

За крај утакмица које су почеле у 20.45, још један реми, опет 1:1, играли су Саутемптон и Брајтон. Нажалост, морамо да кажемо да се Душан Тадић није баш наиграо, па га је тренерМаурицио Пелегрино извео већ на полувремену, а знамо да у свету фудбала то често уме да сигнализира да шеф струке полако губи поверење у играча.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА 25. КОЛО:

Челси - Борнмут 3:0 (0:0)
/Вилсон 51, Станислас 64, Аке 67/

Евертон - Лестер 2:1 (2:0)
/Волкот 25, 39 - Варди 71п/

Њукасл - Барнли 1:1 (0:0)
/Лејсл 65 - Воукс 85/

Саутемптон - Брајтон 1:1 (0:1)
/Стивенс 64 - Мареј 14п/

Манчестер сити - ВБА 3:0 (1:0)
/Фернандињо 19, Де Брујне 69, Агуеро 89/

Стоук - Вотфорд 0:0

Тотенхем - Манчестер јунајтед 2:0 (2:0)
/Ериксен 1, Џоунс 28 аг/

уторак

Свонси - Арсенал 3:1 (1:1)
/Клукас 34, 86, Ају 61 - Монреал 33/

Вест Хем - Кристал Палас 1:1 (1:1)
/Нобл пен 43 - Бентеке 24/

Хадерсфилд - Ливерпул 0:3 (0:2)
/Џан 26, Фирмино 45+1, Салах пен 77/

Табела:

1. М. Сити 25 22 2 1 73:18 68
2. М. Јунајтед 25 16 5 4 49:18 53
3. Ливерпул 25 14 8 3 57:29 50
4. Челси 25 15 5 5 45:19 50
5. Тотенхем 25 14 6 5 49:22 48
6. Арсенал 25 12 6 7 46:34 42
7. Барнли 25 9 8 8 20:22 35
8. Лестер 25 9 7 9 37:34 34
9. Евертон 25 8 7 10 28:40 31
10. Борнмут 25 7 7 11 28:36 28
11. Вотфорд 25 7 6 12 33:44 27
12. Вест Хем 25 6 9 10 31:43 27
13. Кристал Палас 25 6 8 11 23:38 26
14. Њукасл 25 6 6 13 23:35 24
15. Брајтон 25 5 9 11 18:34 24
16. Стоук 25 6 6 13 25:50 24
17. Хадерсфилд 25 6 6 13 19:44 24
18. Саутемптон 25 4 11 10 25:36 23
19. Свонси 25 6 5 14 18:36 23
20. ВБА 25 3 11 11 19:34 20

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар