PL: Totenhemova lekcija Murinju, katastrofa Čelsija!

Može se reći da je Mančester siti praktično već osvojio titulu prvaka Engleske nakon katastrofe Čelsija i Mančester junajteda u ovom kolu.  Debakl Čelsija, debi iz snova za Volkota! Ekipa Čelsija poražena je pred domaćom publikom od Bornmuta sa 3:0, u 25. kolu Premijer lige.  Bornmut nokautirao Konteov Čelsi, navijači mole - dajte nekom Bakajoka! Gudison se klanja Volkotu! Njukaslovi navijači u ratu sa gazdom, Tadić izveden već na poluvremenu! Loše izdanje MU na Vembliju, Siti lako sa VBA! Ekipa Mančester Junajteda poražena je na Vembliju od Totenhem sa 2:0, u 25. kolu Premijer lige.  Pevci preslišali Junajted, Murinjo izveo Felainija posle sedam minuta! Portugalac pogubio konce u laganom porazu od Totenhema!

Fudbal 31.01.2018 | 23:28
PL: Totenhemova lekcija Murinju, katastrofa Čelsija!
Izabranici Antonija Kontea doživeli su šokantan poraz od "trešnjica", koji su napredovali na tabeli i sada su desetoplasirani.

Čelsi nije delovao dobro u prvom poluvremenu, ali je makar bilo nerešeno na semaforu (0:0).

Ono što se desilo u narednih 45 minuta prosto je neobjašnjivo. Za samo 16 minuta Bornmut je postigao tri gola, za totalni muk na Stamford Bridžu.

Gosti su do prednosti došli u 51. minutu, kada je Vilson primio odličan pâs od Aiba i potom loptu proturio ispod Tiba Kurtoe. Samo 13. minuta kasnije novi gol u mrežu "Plavaca".

Vilson je asistirao ka Stanislasu koji je kroz noge loptu probacio Belgijancu. Kurtoa je mogao mnogo bolje da reaguje. Konačnih 3:0 postavio je u 67. minutu Nejtan Ake.

Čelsiju je ovo bio peti poraz, dok je Bornmut došao do sedme pobede.

Ekipa Antonija Kontea nastavlja da igra toplo-hladno, pa je nakon trijumfa nad Njukaslom - zabeležila ubedljiv poraz od Bornmuta, pred svojim navijačima - 0:3 na "Bridžu"!

Čelsi je primio gol u 51. minutu kada je Timue Bakajoko, po ko zna koji put ove sezone, u opasnoj zoni izgubio loptu i dozvolio da Džordan Ajb odmah "gurne" loptu za Vilsona koji koristi brzinu pored Garija Kejhila i rutinski rešava "oči u oči" sa Kurtoom.

Već u 64. minutu ponovo je "slomljena kičma" Kejhilu i Stanislas je duplirao prednost, da bi nekadašnji igrač Čelsija, Nejtan Ake, tri minuta kasnije dobro reagovao posle kornera za 3:0.

"Plavci" su na ovom meču igrali bez napadača (Batšuaji pozajmljen, Morata povređen), pa je Eden Azar još jednom morao da igra na toj poziciji koja mu očigledno ne odgovara.

Kasnije je u igru ušao mladi Hadson-Odoi, ali to je bilo već prekasno...

Ozbiljan je to klub, mora da je gledao barem nekoliko desetina puta pre no što ga je doveo na Stamford Bridž. Ali šta su to dođavola skauti videli u Tijemueu Bakajoku da procene da on vredi čak 40.000.000 pitanje je koje večeras muči sve navijače Čelsija? Očajan je Francuz bio protiv Bornuta, svojim greškama uneo nervozu u tim Antonija Kontea i verovatno bio glavni krivac za Čelsijev debakl u 25. kolu Premijer lige - 0:3 usred London!

Naravno, sa ovakvim reztultatom ne bi bilo pravedno svu krivicu svaliti samo na Bakajokova leđa, ali je činjenica da je baš njegova izgubljena lopta na Čelsijevoj polovini terena dala Bornmutu šansu da preko Kaluma Vilsona stigne do vođstva. I što je mnogo bitnije, da potpuno razobliče Konteovu strategiju, pošto ćemo pretpostaviti da je nje ipak bilo? Jer na osnovu onoga što smo videli posle togVilsonovog gola nismo mogli da je uočimo. 

Hajde, taj drugi gol i nekako, mada je previše lako Džunior Stanislas dobio prostor da duplira vođstvo gostiju. Ali ovaj treći? Pa to je prosto neverovatno. Prvo ih je petorica poletelo na loptu dok je druga stativa ostala skoro prazna. Naravno, Bornmut je dobio novu šansu, a onda su se Čelsijevi igrači razleteli po kaznenom prostoru kao da su prvi zajedno istrčali na teren. Sredinu niko nije pokrio, pa je Nejtan Ake, Čelsijevo dete koje nikad nije dočekalo šansu u Londonu, dočekalo bar da Plavcima pokaže da je zaslužio malo više poverenja.

To poverenje je ono što Antonio Konte ipak ima. Bar na tribinamam. Pa su ga navijači uprkos ovom debaklu ispratili ovacijama. Bar onaj deo koji je ostao na tribinama do samog kraja meča. Olivije Žiru, koji je danas stigao u klub i meč presedeo na tribinama, možda je pomislio da je još u Arsenalu?

Navijači se sigurno nadaju da će sa Žiruom to sve izgledati mnogo bolje. Doduše, u šali se mole i da će u ovih poslednjih sat vremena prelaznog roka Čelsi nekome "uvaliti"Bakajoka. Samo da ga više ne gledaju.

Katastrofalan je bio i Mančester junajted kome je Totenhem održao fudbalsku lekciju, a "crveni đavoli" imali sreće da ne prime više golova - 2:0 (2:0) na Vembliju!

Zadnja linija je poslala dugu loptu na Kejna, ovaj je lako dobio vazdušni duel i spustio loptu za Sona, da bi ovaj odlično ostavio Eriksenu koji rutinski postiže gol.

U 11. sekundi!

Podigao je od tog trenutka Mančester junajted nivo svoje igre, imao šanse preko Lingarda i Kejna, ali je odličan prodor Kirana Tripijera po desnoj strani u 28. minutu znači i drugi gol za domaćina. Oštru loptu je trapavo u svoju mrežu skrenuo Fil Džouns.

Nekoliko minuta kasnije Antonio Valensija je uklizao na Delea Alija u kaznenom prostoru, sasvim izvesno je to bio faul za penal, ali je sudija Andre Mariner odmahnuo rukom...

Murinjo je nezadovoljan igrom svog tima u svlačionicu otišao i pre poluvremena, ali ništa bolje njegova ekipa nije igrala ni u drugom delu i pravo je čudo kako se Totenhem zaustavio na dva pogotka.

Uz to, Murinjo je ostao i bez Maruana Felainija koji se povredio...

Izabranici Žozea Murinja odigrali su veoma bledu partiju protiv tima iz Londona, koji je mogao da slavi i većim rezultatom.

Junajted za 90 minuta nije uspeo da stvori ozbiljnu šansu i to je dovoljan pokazatelj kako su "crveni đavoli" odigrali.

Totenhem je do gola prednosti došao već posle 11 sekundi meča.

Nakon što su fudbaleri Totenhema krenuli sa centra na Vembliju, Jan Vertongen je uputio dugačak pas na polovinu gostiju, Hari Kejn je loptu spustio glavom do Dele Alija, a on je proigrao Eriksena koji je pogodio mrežu Junajteda posle 10,5 sekundi.

Ovo je bio treći najbrži gol u istoriji Premijer lige. Fil Džouns postigao je autogol u 29. minutu i to će se ispostaviti kao konačan rezultat. Nemanja Matić odigrao je svih 90 minuta za MU.

Jasno je bilo i do sada, ali je sada definitivno - Mančester Siti će biti novi šampion Premijer lige, samo je pitanje sa kojom će bodovnom razlikom u odnosu na drugoplasiranog sezonu završiti ekipa Đozepa Gvardiole. Građani nakon 25 odigranih kola imaju 15 bodova više od gradskog rivala Junajteda, koji je večeras lagano poražen od Totenhema na Vembliju - 2:0 (2:0).

Pevci su nikad lakše savladali velikog protivnika, posao je bio rešen već posle pola sata igre, a onda rutinski priveden kraju. Ipak, najjači utisak utakmice ostavio Žoze Murinjo, koji je izveoMaurana Felainija posle samo sedam minuta igre. Portugalac je u prvi mah bio prilično besan, niko nije shvatio zbog čega, a vrlo je moguće da se radilo o povredi. Beligijanac je u igru ušao u 63. minutu, a izašao u 70. kada ga je zamenio Ander Erera. Potom je pognute glave otišao u tunel. 

Pevci nisu mogli bolje da otvore utakmicu, poveli su posle samo pola minuta igre prekoKristijana Eriksena, a to je bio trenutak koji je u potpunosti poremetio sve planove portugalskog stratega u ovoj utakmici. Da nema povratka, bilo je jasno u 28. minutu kada je Džons nesmotreno savladao De Heu.

Murinjo je na teren večeras poslao izuzetno ofanzivn tim. Iza Lukakua su bili Sančez,Lingard i Marsijal, ali to nije zaplašilo Pevce, koji su bili izuzetno motivisani, pa su to ekspresno iskoristili.

Njihov gradski rival, Mančester siti, savladao je VBA rezultatom 3:0 (1:0).

Poveli su "građani" golom Fernandinja iz 19. minuta, nakon odličnog pasa Kevina de Brujnea, da bi Belgijanac u 69. minutu i golom potvrdio odličan nastup, dok je za "overu" trijumfa bio zaslužan Serhio Aguero u 89. Uzposrtanja Junajteda i Čelsija u ovom kolu, Mančester siti je praktično već osvojio titulu.

Meč je obeležila i povreda Davida Silve koji je posle 40 minuta morao iz igre, a zamenio ga je Ilkaj Gundogan.

Fudbaleri Mančester Sitija pobedili su sa 3:0 Vest Bromič Albion. "Građani" su očekivano dominirali na ovom meču i na kraju zasluženo došli do trijumfa.

Fernandinjo je načeo mrežu u 19. minutu, De Brajne je u 68. povisio na 2:0, dok je Kun Aguero u 89. stavio tačku na utakmici.

Siti na 13 kola do kraja šampionata ima 15 bodova više od Junajteda i 18 od Liverpula i Čelsija.

Everton je na "Gudisonu" bio bolji od Lestera uz dva gola Tea Volkota, dok su Njukasl i Barnli remizirali (1:1), kao i Sautempton i Brajton (1:1) uz samo jedno poluvreme Dušana Tadića koji je zamenjen posle loših 45 minuta.

Raspoloženje dijametralno suprotno na Gudisonu. A tamo su verovali u Tija Volkota. Dobrano su se isprsili ne bi li ga ovog januara za 22.500.000 evra doveli igrača koji je tokom svih ovih silnih godina u Arsenalu bio uvek solidan, nikad vrhunski igrač. Ali večeras je odmah pokazao da ipak nije tek prosečan igrač. Na debiju asistencija, večeras dva gola za 2:1 protiv Lestera.

Zvuči zapanjujuće, ali Volkot je za svega 180 minuta u novom klubu uspeo da postigne ili namesti 11 odsto golova koje je Everton dao za CELU prvenstvenu sezonu! E, to je pojačanje.

Euforija dakle na Gudisonu, sasvim drugačije raspoloženje na Sent Džejms Parku. Njukasl je imao vođstvo, ali je na kraju morao da se pomiri sa remijem protiv Barnlija - 1:1.

Imao je dakle vođstvo, imao je i pre toga penal, ali Hoselu tu šansu nije iskoristio. Gnevni navijači tada su po društvenim mrežama masovno ostavljali poruke: “Mitrović bi ovo dao”. Ali nisu gnevni samo zbog Mitrovića, već zbog upornog odbijanja gazde Majka Ešlija da se otvori za pojačanja. Otud preko cele tribine parola dirljive sadržine: “Nikad nemojte da odustanete od svog kluba. Navijajte za njega, to je vaš klub i verujte mi, jednog dana ćete ga dobiti nazad i biće sve ono što želite da bude. Njukasl je veći od svakog. Boli, znam to, ali samo nastavite. On je jedan čovek, a mi smo grad, ceo grad. Verujte mi”.

Za kraj utakmica koje su počele u 20.45, još jedan remi, opet 1:1, igrali su Sautempton i Brajton. Nažalost, moramo da kažemo da se Dušan Tadić nije baš naigrao, pa ga je trenerMauricio Pelegrino izveo već na poluvremenu, a znamo da u svetu fudbala to često ume da signalizira da šef struke polako gubi poverenje u igrača.

PREMIJER LIGA 25. KOLO:

Čelsi - Bornmut 3:0 (0:0)
/Vilson 51, Stanislas 64, Ake 67/

Everton - Lester 2:1 (2:0)
/Volkot 25, 39 - Vardi 71p/

Njukasl - Barnli 1:1 (0:0)
/Lejsl 65 - Vouks 85/

Sautempton - Brajton 1:1 (0:1)
/Stivens 64 - Marej 14p/

Mančester siti - VBA 3:0 (1:0)
/Fernandinjo 19, De Brujne 69, Aguero 89/

Stouk - Votford 0:0

Totenhem - Mančester junajted 2:0 (2:0)
/Eriksen 1, Džouns 28 ag/

utorak

Svonsi - Arsenal 3:1 (1:1)
/Klukas 34, 86, Aju 61 - Monreal 33/

Vest Hem - Kristal Palas 1:1 (1:1)
/Nobl pen 43 - Benteke 24/

Hadersfild - Liverpul 0:3 (0:2)
/Džan 26, Firmino 45+1, Salah pen 77/

Tabela:

1. M. Siti 25 22 2 1 73:18 68
2. M. Junajted 25 16 5 4 49:18 53
3. Liverpul 25 14 8 3 57:29 50
4. Čelsi 25 15 5 5 45:19 50
5. Totenhem 25 14 6 5 49:22 48
6. Arsenal 25 12 6 7 46:34 42
7. Barnli 25 9 8 8 20:22 35
8. Lester 25 9 7 9 37:34 34
9. Everton 25 8 7 10 28:40 31
10. Bornmut 25 7 7 11 28:36 28
11. Votford 25 7 6 12 33:44 27
12. Vest Hem 25 6 9 10 31:43 27
13. Kristal Palas 25 6 8 11 23:38 26
14. Njukasl 25 6 6 13 23:35 24
15. Brajton 25 5 9 11 18:34 24
16. Stouk 25 6 6 13 25:50 24
17. Hadersfild 25 6 6 13 19:44 24
18. Sautempton 25 4 11 10 25:36 23
19. Svonsi 25 6 5 14 18:36 23
20. VBA 25 3 11 11 19:34 20

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar