Љепотице остају без посла!

Укида се један од најпознатијих и најлепших обичаја у "формули 1"! Ново правило у Ф1 – од 2018. без "грид гирлс"! Челни људи Формуле 1 одлучили су да од 2018. године, пред почетак и на крају сваке трке, не гледамо девојке како стоје испред возила.

Остали спортови 02.02.2018 | 18:30
Љепотице остају без посла!
Од ове сезоне више неће бити лепотица које су стајале поред болида "формуле 1" на почетку сваке трке.

"Последњих годину дана ми смо гледали шта све треба да се унапреди како би се такмичење додатно уклопило у нашу визију", изјавио је Шон Бречис, извршни директор за комерцијалне операције Формуле 1 и додао да досадашња вишедеценијска традиција није у складу с "вредностима бренда", као ни са нормама друштва у ком живимо.

"Мислимо да ова пракса није прикладна, нити релевантна 'формули 1', као ни њеним фановима широм света."

И док неке организације за заштиту женских права у спорту поздрављају ову одлуку, фанови су прилично бесни.

Тако је један корисник на Твитеру написао како ни "ореол" није у складу с навијачким вредностима, па је предложио челницама да га склоне.

"Као да Ф1 ових дана чини све да елиминише гламур и узбуђење из овог спорта." – написао је на Твитеру извесни Марко Конради.

Лепотице више нећемо гледати већ од прве трке овогодишње сезоне, која почиње "Великом наградом Аустралије" 25. марта. Осим на тркама "формуле 1", лепих девојака неће бити ни на другим тркама које се возе у оквиру Ф1 тркачког викенда.

Недавно се лепе девојке "избачене" и са неких такмичења у бициклизму и, у Западној Европи веома популарном, пикаду.

Да ли ће "лепота" нестати и са других спортских борилишта, попут чирлидерсица у многим (америчким) спортовима, остаје да се види.

Организатори су се одлучили на овакав потез јер сматрају да овај обичај више није у складу са друштвеним нормама.

"Док је пракса 'грид девојака' постала знак Формуле 1 у претходним деценијама, мислимо да ово више није у складу са нашим брендом и очигледно је у супротности са модерним друштвеним нормама", рекао је Шон Бречес директор комерцијалних операција Ф1.

"Грид" девојке углавном су спонзорисале неког произвођача, држале су кишобране или табле са именима возача. После трке су организовале шпалир путем којег би возачи дошли до подијума. 

Ф1 у последњих неколико година губи на популарности, а овај потез ће још више утицати на то. 

Нова сезона Формуле 1 креће 25. марта Великом наградом Аустралије.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар