Ljepotice ostaju bez posla!

Ukida se jedan od najpoznatijih i najlepših običaja u "formuli 1"! Novo pravilo u F1 – od 2018. bez "grid girls"! Čelni ljudi Formule 1 odlučili su da od 2018. godine, pred početak i na kraju svake trke, ne gledamo devojke kako stoje ispred vozila.

Ostali sportovi 02.02.2018 | 18:30
Ljepotice ostaju bez posla!
Od ove sezone više neće biti lepotica koje su stajale pored bolida "formule 1" na početku svake trke.

"Poslednjih godinu dana mi smo gledali šta sve treba da se unapredi kako bi se takmičenje dodatno uklopilo u našu viziju", izjavio je Šon Brečis, izvršni direktor za komercijalne operacije Formule 1 i dodao da dosadašnja višedecenijska tradicija nije u skladu s "vrednostima brenda", kao ni sa normama društva u kom živimo.

"Mislimo da ova praksa nije prikladna, niti relevantna 'formuli 1', kao ni njenim fanovima širom sveta."

I dok neke organizacije za zaštitu ženskih prava u sportu pozdravljaju ovu odluku, fanovi su prilično besni.

Tako je jedan korisnik na Tviteru napisao kako ni "oreol" nije u skladu s navijačkim vrednostima, pa je predložio čelnicama da ga sklone.

"Kao da F1 ovih dana čini sve da eliminiše glamur i uzbuđenje iz ovog sporta." – napisao je na Tviteru izvesni Marko Konradi.

Lepotice više nećemo gledati već od prve trke ovogodišnje sezone, koja počinje "Velikom nagradom Australije" 25. marta. Osim na trkama "formule 1", lepih devojaka neće biti ni na drugim trkama koje se voze u okviru F1 trkačkog vikenda.

Nedavno se lepe devojke "izbačene" i sa nekih takmičenja u biciklizmu i, u Zapadnoj Evropi veoma popularnom, pikadu.

Da li će "lepota" nestati i sa drugih sportskih borilišta, poput čirlidersica u mnogim (američkim) sportovima, ostaje da se vidi.

Organizatori su se odlučili na ovakav potez jer smatraju da ovaj običaj više nije u skladu sa društvenim normama.

"Dok je praksa 'grid devojaka' postala znak Formule 1 u prethodnim decenijama, mislimo da ovo više nije u skladu sa našim brendom i očigledno je u suprotnosti sa modernim društvenim normama", rekao je Šon Brečes direktor komercijalnih operacija F1.

"Grid" devojke uglavnom su sponzorisale nekog proizvođača, držale su kišobrane ili table sa imenima vozača. Posle trke su organizovale špalir putem kojeg bi vozači došli do podijuma. 

F1 u poslednjih nekoliko godina gubi na popularnosti, a ovaj potez će još više uticati na to. 

Nova sezona Formule 1 kreće 25. marta Velikom nagradom Australije.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar