Захарова: Русија подржава Србију

Русија у потпуности подржава Србију и у њеним покушајима да подсјети на трагичне лекције Другог свјетског рата, изјавила је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова на брифингу, коментаришуц́и хрватско слање протестне ноте Београду због отварања изложбе у УН о злочинима на територији Хрватске 1941-1945. у Јасеновцу.

Свијет 31.01.2018 | 16:39
Захарова: Русија подржава Србију
"У потпуности подржавамо напоре Србије који су усмјерени на очување сјец́ања на трагичне лекције Другог свјетског рата. Управо ових дана читав свјет се сјец́а жртава Холокауста, у поменутом концентрационом логору су мученички убијени невини људи различитих узраста и националности, прије свих Срби, Јевреји и Роми", рекла је Захарова додајући: "Жалимо за свим жртвама који су настрадали од руку нациста, увијек ц́емо се сјец́ати тешког пута до велике побједе."

Како је нагласила званична представница Министарства иностраних послова Русије, потребно се непрестано борити против покушаја фалсификовања историје и ревидирања Другог свјетског рата.

"Посебно је то важно у позадини дешавања у низу европских држава којим се скрнаве и уништавају споменици совјетских војника који су дали живот за ослобођење заробљеника и за спас Европе од фашизма", нагласила је она.

Извор: Спутњик

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

НЕКО

31.01.2018 16:27

Млацење празне сламе! Сто не подрзите пропалу србију у новцу у бесповратним кредитима итд итд! Ми подрзавамо те ово те оно те ми смо браца и остале небулозе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали Србо

31.01.2018 16:34

И ја подрзавам Путина, и пјевам ој Путине мили брате крени с`´ војском низ Карпате,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.01.2018 17:19

Мал си ти да разумес ста војска доноси са собом

Name

Кал

31.01.2018 18:23

Ој Путине брате мили војници ти огладнили.