Zaharova: Rusija podržava Srbiju

Rusija u potpunosti podržava Srbiju i u njenim pokušajima da podsjeti na tragične lekcije Drugog svjetskog rata, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova na brifingu, komentarišući hrvatsko slanje protestne note Beogradu zbog otvaranja izložbe u UN o zločinima na teritoriji Hrvatske 1941-1945. u Jasenovcu.

Svijet 31.01.2018 | 16:39
Zaharova: Rusija podržava Srbiju
"U potpunosti podržavamo napore Srbije koji su usmjereni na očuvanje sjećanja na tragične lekcije Drugog svjetskog rata. Upravo ovih dana čitav svjet se sjeća žrtava Holokausta, u pomenutom koncentracionom logoru su mučenički ubijeni nevini ljudi različitih uzrasta i nacionalnosti, prije svih Srbi, Jevreji i Romi", rekla je Zaharova dodajući: "Žalimo za svim žrtvama koji su nastradali od ruku nacista, uvijek ćemo se sjećati teškog puta do velike pobjede."

Kako je naglasila zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije, potrebno se neprestano boriti protiv pokušaja falsifikovanja istorije i revidiranja Drugog svjetskog rata.

"Posebno je to važno u pozadini dešavanja u nizu evropskih država kojim se skrnave i uništavaju spomenici sovjetskih vojnika koji su dali život za oslobođenje zarobljenika i za spas Evrope od fašizma", naglasila je ona.

Izvor: Sputnjik

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

NEKO

31.01.2018 17:27

Mlacenje prazne slame! Sto ne podrzite propalu srbiju u novcu u bespovratnim kreditima itd itd! Mi podrzavamo te ovo te ono te mi smo braca i ostale nebuloze!!!

ODGOVORITE
Name

Mali Srbo

31.01.2018 17:34

I ja podrzavam Putina, i pjevam oj Putine mili brate kreni s`´ vojskom niz Karpate,

ODGOVORITE
Name

Re

31.01.2018 18:19

Mal si ti da razumes sta vojska donosi sa sobom

Name

Kal

31.01.2018 19:23

Oj Putine brate mili vojnici ti ogladnili.