Куп Кораћа: "Вјечити" раздвојени до финала!

Жребом на свечаности КСС одређени су парови четвртфинала Купа Радивоја Кораћа 2018. године. Звезда креће од Борца, Партизан на Златибор! Црвена звезда у одбрану трофеја у Купу Радивоја Кораћа кренуће утакмицом против Борца из Чачка, одлучено је жребом у београдском Хотелу М.  

Кошарка 31.01.2018 | 17:15
Куп Кораћа: "Вјечити" раздвојени до финала!
Звезда ће у четвртак у другом четвртфиналом мечу од 19.30 играти против Борца у нишком Чаиру.

Партизан у истом термину дан касније игра против Златибора, а такмичење четвртак отварају ФМП из Железника и Металац, односно Мега Бемакс и Динамик.

Полуфинални мечеви играће се у суботу од 17.00 и 21.00.

Звезда ће у евентуалном полуфиналу од 17.00 у суботу играти против бољег из дуела измедју ФМП и Металца, док Партизан у случају да победи Златибор од 21.00 такође у суботу, иде на бољег из меча Мега - Динамик.

Куп Србије може да почне!

Кошаркашки савез Србије организовао је у среду веома посећену церемонију жреба, на којој су капитени српских АБА лигаша одредили изглед "костура" овогодишњег Купа Радивоја Кораћа.

Четвртфинални парови дефинисани су тако да "вечити дерби" неће бити могућ све до финала, јер су у четвртфиналу и полуфиналу раздвојени путеви Црвене звезде мтс, браниоца "Жућкове левице" и Партизана, рекордера у броју куп трофеја.

Четвртфинални парови су:

ФМП - Металац (четвртак, 15. фебруар, 17.00 часова)
Црвена звезда мтс - Борац (четвртак, 15. фебруар, 19.30 часова)
Мега Бемакс - Динамик (петак, 16. фебруар, 17.00 часова)
Партизан - Златибор (петак, 16. фебруар, 19.30 часова)

Куглице су рекле своје - Црвена звезда ће одбрану трофеја Жућкове левице почети против чачанског Борца, док ће Партизан у напад на пехар креће утакмицом са Златибором из Чајетине, одлучено је данашњим жребом у београдском хотелу "М".

Као и претходне три године, односно рекордни четрнаести пут узастопно, Куп Радивоја Кораћа играће се у нишком Чаиру од 15. до 18. фебуара.

Преостала два четвртфинала пара биће: ФМП - Металац и Мега Бемакс - Динамик, потенцијални вечити дерби могао би да се одигра тек у финалу. 

Подсетимо, учешће на овогодишњем националном купу узела су четири клуба из Јадранске лиге  Црвена звезда, Партизан, Мега Бемакс и ФМП Железник, те четири екипе које наступају у Кошаркашкој лиги Србије: Златибор Чајетина, Металац Ваљево, београдски Динамик и чачански Борац. 

Откако национални куп носи име Радивоја Кораћа (сезона 2002/03) по шест титула освојила је Црвена звезда, један мање има Партизан, док је три пехара узео ФМП. Укључујући сва издања националног купа Партизан је комплетирао 13 пехара, Црвена звезда девет, ФМП четири, ОКК Београд три, док су по један трофеј узели београдски клубови - Раднички и ИМТ.

Термини полуфинала су у суботу од 17 и 21 час, док је финале заказано за недељу, 18. фебруар, у 21 час.

Завршни турнир Купа Радивоја Кораћа игра се од 15. до 18. фебруара у нишком Чаиру.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар