Kup Koraća: "Vječiti" razdvojeni do finala!

Žrebom na svečanosti KSS određeni su parovi četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća 2018. godine. Zvezda kreće od Borca, Partizan na Zlatibor! Crvena zvezda u odbranu trofeja u Kupu Radivoja Koraća krenuće utakmicom protiv Borca iz Čačka, odlučeno je žrebom u beogradskom Hotelu M.  

Košarka 31.01.2018 | 17:15
Kup Koraća: "Vječiti" razdvojeni do finala!
Zvezda će u četvrtak u drugom četvrtfinalom meču od 19.30 igrati protiv Borca u niškom Čairu.

Partizan u istom terminu dan kasnije igra protiv Zlatibora, a takmičenje četvrtak otvaraju FMP iz Železnika i Metalac, odnosno Mega Bemaks i Dinamik.

Polufinalni mečevi igraće se u subotu od 17.00 i 21.00.

Zvezda će u eventualnom polufinalu od 17.00 u subotu igrati protiv boljeg iz duela izmedju FMP i Metalca, dok Partizan u slučaju da pobedi Zlatibor od 21.00 takođe u subotu, ide na boljeg iz meča Mega - Dinamik.

Kup Srbije može da počne!

Košarkaški savez Srbije organizovao je u sredu veoma posećenu ceremoniju žreba, na kojoj su kapiteni srpskih ABA ligaša odredili izgled "kostura" ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća.

Četvrtfinalni parovi definisani su tako da "večiti derbi" neće biti moguć sve do finala, jer su u četvrtfinalu i polufinalu razdvojeni putevi Crvene zvezde mts, branioca "Žućkove levice" i Partizana, rekordera u broju kup trofeja.

Četvrtfinalni parovi su:

FMP - Metalac (četvrtak, 15. februar, 17.00 časova)
Crvena zvezda mts - Borac (četvrtak, 15. februar, 19.30 časova)
Mega Bemaks - Dinamik (petak, 16. februar, 17.00 časova)
Partizan - Zlatibor (petak, 16. februar, 19.30 časova)

Kuglice su rekle svoje - Crvena zvezda će odbranu trofeja Žućkove levice početi protiv čačanskog Borca, dok će Partizan u napad na pehar kreće utakmicom sa Zlatiborom iz Čajetine, odlučeno je današnjim žrebom u beogradskom hotelu "M".

Kao i prethodne tri godine, odnosno rekordni četrnaesti put uzastopno, Kup Radivoja Koraća igraće se u niškom Čairu od 15. do 18. febuara.

Preostala dva četvrtfinala para biće: FMP - Metalac i Mega Bemaks - Dinamik, potencijalni večiti derbi mogao bi da se odigra tek u finalu. 

Podsetimo, učešće na ovogodišnjem nacionalnom kupu uzela su četiri kluba iz Jadranske lige  Crvena zvezda, Partizan, Mega Bemaks i FMP Železnik, te četiri ekipe koje nastupaju u Košarkaškoj ligi Srbije: Zlatibor Čajetina, Metalac Valjevo, beogradski Dinamik i čačanski Borac. 

Otkako nacionalni kup nosi ime Radivoja Koraća (sezona 2002/03) po šest titula osvojila je Crvena zvezda, jedan manje ima Partizan, dok je tri pehara uzeo FMP. Uključujući sva izdanja nacionalnog kupa Partizan je kompletirao 13 pehara, Crvena zvezda devet, FMP četiri, OKK Beograd tri, dok su po jedan trofej uzeli beogradski klubovi - Radnički i IMT.

Termini polufinala su u subotu od 17 i 21 čas, dok je finale zakazano za nedelju, 18. februar, u 21 čas.

Završni turnir Kupa Radivoja Koraća igra se od 15. do 18. februara u niškom Čairu.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar