Невена пред ЗОИ: Нисмо скијашка земља, али...

Једва чекам да носим заставу! Скијашица Невена Игњатовић говорила је о својим очекивањима пред почетак Зимских олимпијских игара у Пјонгчангу у Јужној Кореји.

Остали спортови 02.02.2018 | 11:30
Невена пред ЗОИ: Нисмо скијашка земља, али...
"Не волим превише да очекујем, а ни превише да најављујем, просто хоћу да се фокисирам на скијање, да будем довољно спремна, здрава, јер знам да ако сам довољно сконцентрисана на скијање доћи ће и резултат. Оно што сам сигурно показала на Светском купу јесте да могу да будем доста високо позиционирана. Тамо иду девојке које су најбоље у својим земљама, неће бити лако, сви имају исти циљ, а то је освајање Олимпијске медаље. Мислим да нисмо земља за потцењивање и мислим да имамо потенцијал за добар резултат. Не идемо да будемо последњи", рекла је Невена за за Б92.

лимпијски комитет Србије (ОКС) представио је у Београду спортисте који ће учествовати на предстојећим Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.

Невена Игњатовић ће у Пјонгчангу трећи пут у каријери учествовати на Зимским олимпијским играма.

„То је тако брзо прошло. Немам притисак сада нити страх, сад ми је још већи изазов. Имам више искуства и даћу све од себе".

Невена Игњатовић носи заставу Србије на ЗОИ.

"Одлука да ја носим ме је одушевила и једва чекаМ, ово ће бити моје прво отварање Игара. Мислим да ја још увек нисам свесна.“

Невена је у српском тиму најискуснија, а уједно и једини женски представник.

"Ја ћу да водим главну реч. Мушкарци ће морати да ме слушају".

Из необјашњивих разлога њен тим неће ићи са њом у Јужну Кореју.

„Нисам то хтела да износим, не знам ни шта бих рекла,а да то неко не схвати погрешно. Ја сам хтела да останем на свом пут, међутим, промењен је списак не знам ни зашто, нсам ни стручно добила објашњење за то. Ја на то нисам одреаговала јер сматрам да би било сулудо и претенциозно да говорим о томе сада. Ипак су ОИ солидарност и дужење, а надам се да ће се то на неки начин решити и да ће бити добро за мене.“.

За крај разговора Невена има посебну поруку за навијаче из Србије.

„Да нас прате и подржавају. Ми нисмо скијашка земља и веома је тешко бити најбржи скијаш из Србије. Да имају у виду да је можда нама дужи пут и да ми желимо да дођемо до тог пута ида будемо најбољи".

Зимске олимпијске игре биће одржане од 9. до 25. фебруара у Пјонгчангу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар