Nevena pred ZOI: Nismo skijaška zemlja, ali...

Jedva čekam da nosim zastavu! Skijašica Nevena Ignjatović govorila je o svojim očekivanjima pred početak Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu u Južnoj Koreji.

Ostali sportovi 02.02.2018 | 11:30
Nevena pred ZOI: Nismo skijaška zemlja, ali...
"Ne volim previše da očekujem, a ni previše da najavljujem, prosto hoću da se fokisiram na skijanje, da budem dovoljno spremna, zdrava, jer znam da ako sam dovoljno skoncentrisana na skijanje doći će i rezultat. Ono što sam sigurno pokazala na Svetskom kupu jeste da mogu da budem dosta visoko pozicionirana. Tamo idu devojke koje su najbolje u svojim zemljama, neće biti lako, svi imaju isti cilj, a to je osvajanje Olimpijske medalje. Mislim da nismo zemlja za potcenjivanje i mislim da imamo potencijal za dobar rezultat. Ne idemo da budemo poslednji", rekla je Nevena za za B92.

limpijski komitet Srbije (OKS) predstavio je u Beogradu sportiste koji će učestvovati na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Nevena Ignjatović će u Pjongčangu treći put u karijeri učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama.

„To je tako brzo prošlo. Nemam pritisak sada niti strah, sad mi je još veći izazov. Imam više iskustva i daću sve od sebe".

Nevena Ignjatović nosi zastavu Srbije na ZOI.

"Odluka da ja nosim me je oduševila i jedva čekaM, ovo će biti moje prvo otvaranje Igara. Mislim da ja još uvek nisam svesna.“

Nevena je u srpskom timu najiskusnija, a ujedno i jedini ženski predstavnik.

"Ja ću da vodim glavnu reč. Muškarci će morati da me slušaju".

Iz neobjašnjivih razloga njen tim neće ići sa njom u Južnu Koreju.

„Nisam to htela da iznosim, ne znam ni šta bih rekla,a da to neko ne shvati pogrešno. Ja sam htela da ostanem na svom put, međutim, promenjen je spisak ne znam ni zašto, nsam ni stručno dobila objašnjenje za to. Ja na to nisam odreagovala jer smatram da bi bilo suludo i pretenciozno da govorim o tome sada. Ipak su OI solidarnost i duženje, a nadam se da će se to na neki način rešiti i da će biti dobro za mene.“.

Za kraj razgovora Nevena ima posebnu poruku za navijače iz Srbije.

„Da nas prate i podržavaju. Mi nismo skijaška zemlja i veoma je teško biti najbrži skijaš iz Srbije. Da imaju u vidu da je možda nama duži put i da mi želimo da dođemo do tog puta ida budemo najbolji".

Zimske olimpijske igre biće održane od 9. do 25. februara u Pjongčangu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar