Џон Вол на операцији, ко ће туговати за њим?

Серија повреда у НБА лиги, која је почела на старту сезоне стравичним ломом ноге Гордона Хејварда, се наставља и у 2018. години.

Кошарка 31.01.2018 | 13:15
Џон Вол на операцији, ко ће туговати за њим?
Након Демаркуса Казинса, Андреа Робертсона, Мајка Конлија, нова "жртва" сурових НБА повреда у Новој, 2018. години је племејкер Вашингтон Визардса, Џон Вол.

Један од најбржих кошаркаша на планети ће због аритроскопије на левом кољену одсуствовати са терена око осам седмица. Односно, вратиће се пред крај лигашког дела сезоне.

Да ли ће момци из Ди-Сија изборити пласман у плеј-оф без лидера екипе? Остаје да се види...

Ипак, на нешто слабијем Истоку, Визардси би могли да се ослоне на Бредлија Била и некако заврше међу осам најбољих, а онда "приме назад" Вола, који је и ове сезоне у лошим односима са неколико саиграча.

Екипа Скотија Брукса је тренутно на петој позицији у својој конфренцији са скором 27-22, док прво испод црте припада Детроит Пистонсима са скором 22-26. Ипак, они од данас у својим редовима имају Блејка Грифина, па ће бити занимљиво видети како ће се одвијати ствари у новом поретку у конференцији...

Оно што би могло да представља додатни проблем за Визардсе јесте лош однос Вола са одређеним бројем играча у екипи, посебно "другом" звездом екипе, Билом.

Наиме, након утакмице са Далас Маверксима, током које је Вол плеја "Мавса" Џеј Џеј Бареу увредио назвавши га "патуљком", а овај му одговрио: "Џоне, не воле ни сопствени саиграчи", у свлачионици Визардса је одржан састанак којем су присуствовали само кошаркаши.

Према изворима из овог тима, ствари се после жестоког разговора нису поправиле. Другим речима, Вол и Бил нису превазишли трзавице са којима живе већ неколико сезона.

Амерички медији су више пута писали о "љубомори" Вола према Биловој плати, међутим када су власници франшизе одлучили да Волу дају 170 милиона долара за наредне четири године веровало се да ће ствари доћи на своје.

Изгледа да нису, али могуће је да ће овај период током које ће Вол бити на рехабилитиацији мало "охладити главе", мада је могућ и другачији сценарио - да се Бил у међувремену наметне као суверени лидер и потом наметне "нова правила" некадашњем првом пику на драфту.

Биће занимљиво видети и ко ће заменити Вола на Ол-стару. За сада, помињу се Кемба Вокер, Горан Драгић, Лу Вилијамс, Бен Симонс и Андре Драмонд.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар