Džon Vol na operaciji, ko će tugovati za njim?

Serija povreda u NBA ligi, koja je počela na startu sezone stravičnim lomom noge Gordona Hejvarda, se nastavlja i u 2018. godini.

Košarka 31.01.2018 | 13:15
Džon Vol na operaciji, ko će tugovati za njim?
Nakon Demarkusa Kazinsa, Andrea Robertsona, Majka Konlija, nova "žrtva" surovih NBA povreda u Novoj, 2018. godini je plemejker Vašington Vizardsa, Džon Vol.

Jedan od najbržih košarkaša na planeti će zbog aritroskopije na levom koljenu odsustvovati sa terena oko osam sedmica. Odnosno, vratiće se pred kraj ligaškog dela sezone.

Da li će momci iz Di-Sija izboriti plasman u plej-of bez lidera ekipe? Ostaje da se vidi...

Ipak, na nešto slabijem Istoku, Vizardsi bi mogli da se oslone na Bredlija Bila i nekako završe među osam najboljih, a onda "prime nazad" Vola, koji je i ove sezone u lošim odnosima sa nekoliko saigrača.

Ekipa Skotija Bruksa je trenutno na petoj poziciji u svojoj konfrenciji sa skorom 27-22, dok prvo ispod crte pripada Detroit Pistonsima sa skorom 22-26. Ipak, oni od danas u svojim redovima imaju Blejka Grifina, pa će biti zanimljivo videti kako će se odvijati stvari u novom poretku u konferenciji...

Ono što bi moglo da predstavlja dodatni problem za Vizardse jeste loš odnos Vola sa određenim brojem igrača u ekipi, posebno "drugom" zvezdom ekipe, Bilom.

Naime, nakon utakmice sa Dalas Maverksima, tokom koje je Vol pleja "Mavsa" Džej Džej Bareu uvredio nazvavši ga "patuljkom", a ovaj mu odgovrio: "Džone, ne vole ni sopstveni saigrači", u svlačionici Vizardsa je održan sastanak kojem su prisustvovali samo košarkaši.

Prema izvorima iz ovog tima, stvari se posle žestokog razgovora nisu popravile. Drugim rečima, Vol i Bil nisu prevazišli trzavice sa kojima žive već nekoliko sezona.

Američki mediji su više puta pisali o "ljubomori" Vola prema Bilovoj plati, međutim kada su vlasnici franšize odlučili da Volu daju 170 miliona dolara za naredne četiri godine verovalo se da će stvari doći na svoje.

Izgleda da nisu, ali moguće je da će ovaj period tokom koje će Vol biti na rehabilitiaciji malo "ohladiti glave", mada je moguć i drugačiji scenario - da se Bil u međuvremenu nametne kao suvereni lider i potom nametne "nova pravila" nekadašnjem prvom piku na draftu.

Biće zanimljivo videti i ko će zameniti Vola na Ol-staru. Za sada, pominju se Kemba Voker, Goran Dragić, Lu Vilijams, Ben Simons i Andre Dramond.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar