Звезда и Бордо преговарали читав дан!

Ричмонд Боаћи чекао је у Анталији вести о исходу преговора између црвено-белих и француског клуба.  Сат откуцава: Звезда одбила Бордо, чека се “седмица“ из Премијер лиге! О судбини Ричмонда Боаћија одлучиваће се последњег дана прелазног рока.

Фудбал 31.01.2018 | 10:45
Звезда и Бордо преговарали читав дан!
Фото-финиш прелазног рока у Црвеној звезди!

Најављивао је генерални директор ЗвезданТерзић да ће ова зима, што се тиче трансфера, бити једна од мирнијих, али и није баш тако.

Јесте ако се гледају само конкретни потези, односно озваничени доласци и одласци, међутим, разне информације круже готово из минута у минут.

Последња је она која највише занима све у клубу - о Ричмонду Боаћију.

МОНДО сазнаје да су црвено-бели били у одмаклој фази преговора са Бордоом, међутим, није нађен заједнички језик око начина исплате око четири милиона евра, колико су Французи били спремни да издвоје.

Звезди је новац неопходан одмах, а они су нудили уплате кроз рате.

То значи да голгетер из Гане остаје међу црвено-белима, али видећемо још колико дуго, јер се већ увелико помиње интересовање за Боаћија из Енглеске...

Прелазни рок у најјачим европским лигама завршава се 31. у поноћ тако да времена још има, али не много. После тога, као опција остаје Кина, јер нема много клубова који могу да задовоље Звездине услове и плате очекиваних седам милиона евра.

Митар Мркела је за МОЗЗАРТ Спорт потврдио: на адресу Црвене звезде стигла је понуда од 4.000.000 евра и 20 одсто од наредног трансфера за Ричмонда Боаћија. Спортски директор лидера српског шампионата није желео да открије име клуба, али према информацијама нашег сајта француски Бордо је тај који је заинтересован да последњег дана прелазног рока доведе Звездиног најбољег стрелца! Међутим, Жирондинци су одбијени, пошто је у Љутице Богдана процењено да понуда није задовољавајућа.

Или је можда боље рећи да су у Љутице Богдана проценили да ће моћи финансијски боље да прођу ако сачекају последњи дан прелазног рока и позив из - Стоука! Том енглеском клубу предстоји грчевита борба за опстанак у финишу сезоне, а како премијерлигаши немају великих проблема са новцем сигурно би могли да надмаше Бордоову понуду. 

Колико би било довољно? Рецимо да би чек на 7.000.000 евра означио крај преговора, пошто би Звездини челници били више него расположени да обезбеде новац који им је преко потребан за миран финиш сезоне. Читај: редовне зараде у наредних шест месеци.

Међутим, чак ни добра жеља оба клуба можда неће бити довољна, јер је питање да ли биБоаћи могао да добије британску радну дозволу. Он у последње време јесте постао стандардан у репрезентацији своје земље, али како је Гана тек 50. на Фифиној ранг листи морао би крај имена има наступе у барем 75 одсто утакмица националног тима у последње две године, а то није случај.

Кад је већ тако, постоји и други начин: играч пред комисијом аплицира за визу, постоји одређени бодовни систем, максимално их је могуће освојити осам, са четири се "пролази" (није обавезно), а можда би чак могао и са мање ако Стоук докаже да је Боаћи већ етаблиран играч. Један бод би сигурно добио захваљујући томе што је редовно играо групну фазу Лиге Европе ове јесени, све остало сада је тешко предвидети, јер би - само примера ради - зависило и од тога колику ће му Стоук плату дати. Све то и не би био толики проблем да се не звива у само 24 часа.

Било како, Стоук би доста ризиковао. Али нелагодна позиција на табели свеједно ће га натерати на то. Само је питање да ли баш са Боаћијем?

Последњи дан прелазог рока. Овај пут врло драматичан. За очекивати је да и други "играчи" ускоче у причу у последњем часу.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар