Ко је овоме могао да се нада?!

Билбао и момак од 32. 000. 000 евра! Пробијени сви клупски рекорди. . .

Фудбал 31.01.2018 | 09:15
Ко је овоме могао да се нада?!
Ко се овоме могао надати од Атлетик Билбаа? Мало ко, заиста... Али за све је крив - Манчестер Сити! Баскијски клуб који у овом времену представља оличење штедљивости и паметног пословања; клуб за који могу да играју само Баски, издвојио је за појачање 32.000.000 евра! 

Ради се о Ињигу Мартинезу (26), штоперу Реал Сосиједада. Један од најбољих дефанзиваца шпанске Примере стигао је у Билбао као замена за Ејмерика Лапорта ког је купио Пеп Гвардиола и тако до врха напунио касу Билбаа - 65.000.000.   

Мартинез је вечерас представљен на Катедрали, потписао је уговор до 2023. и ко буде желео да га води мораће да плати откупну клаузулу од 80.000.000 евра. С обзиром на висину трансфера и модерне токове у светском фудбалу, откупна цена и није тако велика, али очигледно је то био начин да се играч и његови саветници убеде. 

Да би дошао до Ињига Атлетик је такође активирао откупну клаузулу, а не треба заборавити да се пре само шест месеци Реал Мадрид доводио у везу са овим момком и не само Реал. И то довољно говори какву је "рибу" упецао Билбао...   

Јасно вам је да је цифра од 32.000.000 пробила све границе када су клупски рекорди у питању. Претходни најскупљи играч Атлетик Билбаа био је Роберто Риос, такође штопер, и он је стигао на ондашњи Сан Мамес још 1997. године?! 

Баски врло ретко купују, ослањају се на своју школу и сопствену производњу, па тако не треба да чуди што су у овом миленијуму на појачања издвојили "смешних" 64.000.000 евра. До данас. За 17 и по година, дакле... Вреди ли уопште помињати колико су за то време спискали Реал или Барса?   

Иначе, преласци из Сан Себастијана у Билбао права су реткост. Поменућемо нека о славнијих имена која су Аноету заменила Сан Мамесом. Хосебе Ечеберије се сигурно сећате... А Алкизе, Имаза, Биљабоне? 

Дрма носталгија...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар