Ko je ovome mogao da se nada?!

Bilbao i momak od 32. 000. 000 evra! Probijeni svi klupski rekordi. . .

Fudbal 31.01.2018 | 09:15
Ko je ovome mogao da se nada?!
Ko se ovome mogao nadati od Atletik Bilbaa? Malo ko, zaista... Ali za sve je kriv - Mančester Siti! Baskijski klub koji u ovom vremenu predstavlja oličenje štedljivosti i pametnog poslovanja; klub za koji mogu da igraju samo Baski, izdvojio je za pojačanje 32.000.000 evra! 

Radi se o Injigu Martinezu (26), štoperu Real Sosijedada. Jedan od najboljih defanzivaca španske Primere stigao je u Bilbao kao zamena za Ejmerika Laporta kog je kupio Pep Gvardiola i tako do vrha napunio kasu Bilbaa - 65.000.000.   

Martinez je večeras predstavljen na Katedrali, potpisao je ugovor do 2023. i ko bude želeo da ga vodi moraće da plati otkupnu klauzulu od 80.000.000 evra. S obzirom na visinu transfera i moderne tokove u svetskom fudbalu, otkupna cena i nije tako velika, ali očigledno je to bio način da se igrač i njegovi savetnici ubede. 

Da bi došao do Injiga Atletik je takođe aktivirao otkupnu klauzulu, a ne treba zaboraviti da se pre samo šest meseci Real Madrid dovodio u vezu sa ovim momkom i ne samo Real. I to dovoljno govori kakvu je "ribu" upecao Bilbao...   

Jasno vam je da je cifra od 32.000.000 probila sve granice kada su klupski rekordi u pitanju. Prethodni najskuplji igrač Atletik Bilbaa bio je Roberto Rios, takođe štoper, i on je stigao na ondašnji San Mames još 1997. godine?! 

Baski vrlo retko kupuju, oslanjaju se na svoju školu i sopstvenu proizvodnju, pa tako ne treba da čudi što su u ovom milenijumu na pojačanja izdvojili "smešnih" 64.000.000 evra. Do danas. Za 17 i po godina, dakle... Vredi li uopšte pominjati koliko su za to vreme spiskali Real ili Barsa?   

Inače, prelasci iz San Sebastijana u Bilbao prava su retkost. Pomenućemo neka o slavnijih imena koja su Anoetu zamenila San Mamesom. Hosebe Ečeberije se sigurno sećate... A Alkize, Imaza, Biljabone? 

Drma nostalgija...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar