Грифин: Заувијек хвала на подршци!

Петоструки Ол стар опростио се од Лос Анђелес Клиперса и њихових навијача. У том тиму бележио је јединствене бројке.

Кошарка 31.01.2018 | 13:45
Грифин: Заувијек хвала на подршци!
Блејк Грифин (28) после осам и по година напушта Лос Анђелес Клиперсе, франшизу која га је 2009. учинила првим пиком на НБА драфту.

Он је у ноћи између понедељка и уторка "трејдован" у Детроит, који ће у Калифорнију послати Тобајаса Хериса, Ејверија Бредлија, Бобана Марјановића и драфт пикове.

Некадашњи шампион такмичења у закуцавањима и петоструки учесник Ол стар меча (2011-2015) наредног јутра је на Тwиттеру објавио опроштајну поруку.

"Требало је да преспавам како бих схватио шта се догодило и осврнуо се за собом. Од првог пика на драфту, преко 'Лоб ситија' до шест узастопних пласмана у плеј-оф, поносан сам што сам допринео успесима Клиперса. Лос Анђелес је био мој дом од доласка у лигу и заувек ћу му бити захвалан што ме је пригрлио и подржавао. Хвала и навијачима на годинама подршке, били сте феноменални на сваком кораку овог пута", написао је Грифин и додао да је спреман за ново поглавље у екипи Детроит Пистонса.



Његови Клиперси три пута су испали у првом колу доигравања, а три пута у полуфиналу Запада.

Најближи конференцијском финалу били су 2015. године, када су против Хјустона водили у серији 3:1, а онда изгубили три утакмице заредом, од тога две на свом паркету, а ону у гостима након вођства од 19 поена разлике.

Иако је имао много проблема са повредама, које су умањиле његове феноменалне атлетске квалитете, Грифин је после комплетно пропуштене "руки" сезоне (2009/10) наступио на 504 од могуће 624 утакмице регуларног дела сезоне.

Он је једини активни НБА играч са просецима каријере изнад 20 поена, осам скокова и четири асистенције. У историји лиге са таквим бројкама су се "пензионисала" само петорица - Елџин Бејлор, Лари Бирд, Вилт Чемберлен, Били Канингем и Крис Вебер.

Занимљиво је да су га Клиперси трејдовали шест месеци након што је потписао нови петогодишњи уговор вредан 171 милион долара...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар