Grifin: Zauvijek hvala na podršci!

Petostruki Ol star oprostio se od Los Anđeles Klipersa i njihovih navijača. U tom timu beležio je jedinstvene brojke.

Košarka 31.01.2018 | 13:45
Grifin: Zauvijek hvala na podršci!
Blejk Grifin (28) posle osam i po godina napušta Los Anđeles Kliperse, franšizu koja ga je 2009. učinila prvim pikom na NBA draftu.

On je u noći između ponedeljka i utorka "trejdovan" u Detroit, koji će u Kaliforniju poslati Tobajasa Herisa, Ejverija Bredlija, Bobana Marjanovića i draft pikove.

Nekadašnji šampion takmičenja u zakucavanjima i petostruki učesnik Ol star meča (2011-2015) narednog jutra je na Twitteru objavio oproštajnu poruku.

"Trebalo je da prespavam kako bih shvatio šta se dogodilo i osvrnuo se za sobom. Od prvog pika na draftu, preko 'Lob sitija' do šest uzastopnih plasmana u plej-of, ponosan sam što sam doprineo uspesima Klipersa. Los Anđeles je bio moj dom od dolaska u ligu i zauvek ću mu biti zahvalan što me je prigrlio i podržavao. Hvala i navijačima na godinama podrške, bili ste fenomenalni na svakom koraku ovog puta", napisao je Grifin i dodao da je spreman za novo poglavlje u ekipi Detroit Pistonsa.



Njegovi Klipersi tri puta su ispali u prvom kolu doigravanja, a tri puta u polufinalu Zapada.

Najbliži konferencijskom finalu bili su 2015. godine, kada su protiv Hjustona vodili u seriji 3:1, a onda izgubili tri utakmice zaredom, od toga dve na svom parketu, a onu u gostima nakon vođstva od 19 poena razlike.

Iako je imao mnogo problema sa povredama, koje su umanjile njegove fenomenalne atletske kvalitete, Grifin je posle kompletno propuštene "ruki" sezone (2009/10) nastupio na 504 od moguće 624 utakmice regularnog dela sezone.

On je jedini aktivni NBA igrač sa prosecima karijere iznad 20 poena, osam skokova i četiri asistencije. U istoriji lige sa takvim brojkama su se "penzionisala" samo petorica - Eldžin Bejlor, Lari Bird, Vilt Čemberlen, Bili Kaningem i Kris Veber.

Zanimljivo je da su ga Klipersi trejdovali šest meseci nakon što je potpisao novi petogodišnji ugovor vredan 171 milion dolara...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar