ДК - Зимоњић: Тешко да ће Крајиновић заиграти у Нишу!

Селектор Дејвис куп тима свестан да неће моћи да рачуна на другог играча Србије, упркос његовој великој жељи да наступи против Американаца. "Управо је због те велике жеље пропустио Аустралијан Опен и почетак сезоне", каже селектор.

Тенис 30.01.2018 | 17:30
ДК - Зимоњић: Тешко да ће Крајиновић заиграти у Нишу!
Мушка тениска репрезентација Србије допутовала је у Ниш и већ је тестирала подлогу у Чаиру пред меч првог кола Светске групе са селекцијом САД.

У тиму Србије су Душан Лајовић, Ласло Ђере, Никола Милојевић, Пеђа Крстин и Миљан Зекић.

Упркос великој жељи да заигра у Нишу, мала је вероватноћа да ће Филип Крајиновић бити спреман.

"Тешко је очекивати да Крајиновић буде спреман. Он је имао велику жељу да нам се придружи, али управо је због те велике жеље пропустио Аустралијан Опен и почетак сезоне. Њему следи да постепено подиже ниво тренинга и припрема и буде спреман за наредни турнир који је пријавио. Најважније је да буде 100 одсто фит и да не жури са повратком, како не би обновио повреду", изјавио је селектор Ненад Зимоњић.

Искусни играч, који се опростио од националног тима крајем 2017, после 23 године, навео је да ће његов тим имати веома тежак задатак од 2. до 4. фебруара у дуелу против Американаца, који су фаворити и најтрофејнији тим са 32 пехара.

"Реч је о једном од најјачих састава. Пред нама је тежак задатак добити Изнера и Кверија и њихов дубл. Портудићемо се да се спремимо најбоље што можемо. Изабрали смо подлогу која њима најмање одговара, а Лајовић и Ђере су баш на шљаци постизали најбоље резултате, и уз публику која је увек сјајна у Нишу, потрудићемо се да изборимо победу", навео је Зимоњић.

Селектор је био задовољан после првог одрађеног тренинга.

"Терен је добар. Велики је задатак направити шљаку за неколико дана у хали, али за сада је све ок, а до петка се надам да ће бити још бољи и да ће се сви максимално прилагодити условима", рекао је селектор Србије и напоменуо да су шансе да поново заигра минималне.

"Нећу сигурно заиграти, једино у случају неке повреде, ако будем морао да попуним број, пријавићу се за овај сусрет", рекао је Зимоњић, који је током више од две деценије наступа за репрезентацију пропустио само два меча.

Организатори су саопштили да се улазнице за Дејвис куп меч Србија - САД могу купити на билетарници нишке хале, али и продајним местима Евентима по цени од 700 динара за први и последњи дан такмичења и 500 динара за дубл меч, који је на програму у суботу.

Карата још има у продаји, за разлику од од претходног доласка српске репрезентације и мечева против руског тима када су све "плануле" за само за два сата.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар