DK - Zimonjić: Teško da će Krajinović zaigrati u Nišu!

Selektor Dejvis kup tima svestan da neće moći da računa na drugog igrača Srbije, uprkos njegovoj velikoj želji da nastupi protiv Amerikanaca. "Upravo je zbog te velike želje propustio Australijan Open i početak sezone", kaže selektor.

Tenis 30.01.2018 | 17:30
DK - Zimonjić: Teško da će Krajinović zaigrati u Nišu!
Muška teniska reprezentacija Srbije doputovala je u Niš i već je testirala podlogu u Čairu pred meč prvog kola Svetske grupe sa selekcijom SAD.

U timu Srbije su Dušan Lajović, Laslo Đere, Nikola Milojević, Peđa Krstin i Miljan Zekić.

Uprkos velikoj želji da zaigra u Nišu, mala je verovatnoća da će Filip Krajinović biti spreman.

"Teško je očekivati da Krajinović bude spreman. On je imao veliku želju da nam se pridruži, ali upravo je zbog te velike želje propustio Australijan Open i početak sezone. Njemu sledi da postepeno podiže nivo treninga i priprema i bude spreman za naredni turnir koji je prijavio. Najvažnije je da bude 100 odsto fit i da ne žuri sa povratkom, kako ne bi obnovio povredu", izjavio je selektor Nenad Zimonjić.

Iskusni igrač, koji se oprostio od nacionalnog tima krajem 2017, posle 23 godine, naveo je da će njegov tim imati veoma težak zadatak od 2. do 4. februara u duelu protiv Amerikanaca, koji su favoriti i najtrofejniji tim sa 32 pehara.

"Reč je o jednom od najjačih sastava. Pred nama je težak zadatak dobiti Iznera i Kverija i njihov dubl. Portudićemo se da se spremimo najbolje što možemo. Izabrali smo podlogu koja njima najmanje odgovara, a Lajović i Đere su baš na šljaci postizali najbolje rezultate, i uz publiku koja je uvek sjajna u Nišu, potrudićemo se da izborimo pobedu", naveo je Zimonjić.

Selektor je bio zadovoljan posle prvog odrađenog treninga.

"Teren je dobar. Veliki je zadatak napraviti šljaku za nekoliko dana u hali, ali za sada je sve ok, a do petka se nadam da će biti još bolji i da će se svi maksimalno prilagoditi uslovima", rekao je selektor Srbije i napomenuo da su šanse da ponovo zaigra minimalne.

"Neću sigurno zaigrati, jedino u slučaju neke povrede, ako budem morao da popunim broj, prijaviću se za ovaj susret", rekao je Zimonjić, koji je tokom više od dve decenije nastupa za reprezentaciju propustio samo dva meča.

Organizatori su saopštili da se ulaznice za Dejvis kup meč Srbija - SAD mogu kupiti na biletarnici niške hale, ali i prodajnim mestima Eventima po ceni od 700 dinara za prvi i poslednji dan takmičenja i 500 dinara za dubl meč, koji je na programu u subotu.

Karata još ima u prodaji, za razliku od od prethodnog dolaska srpske reprezentacije i mečeva protiv ruskog tima kada su sve "planule" za samo za dva sata.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar