Обрт за обртом - Кангин менаџер опет у Прагу!

Иде – не иде, хоће – неће, тако изгледа јануар 2018. у животу Гелора Канге. На крају, изгледа да се вратио на почетак, тачније у Праг.  Нови преокрет: Канга од сутра у Спарти! Звезди 1. 000. 000 евра! Габонац ипак у Прагу.

Фудбал 31.01.2018 | 12:15
Обрт за обртом - Кангин менаџер опет у Прагу!
Према последњим информацијама које нам јавља наш репортер из Анталије са припрема Звезде Милош Љубисављевић, везни играч Црвене звезде би каријеру ипак могао да настави у Спарти.

Претходних дана је било вести да је Канга одбио понуду из Чешке, као и једну из Русије, а наводно због договора са француским Монпељеом да на лето као слободан играч појача овај тим.

Међутим, Звезда би ипак могла да заради неки динар на одличном Габонцу којем на лето истиче уговор. Његов менаџер Луј Деноле се наводно налази у Прагу где би требало да финишира договор са Спартом.

Нема тачних информација колико би трансфер могао да вреди, спекулише се од пола до чак милион евра, што звучи мало претенциозно с обзиром да га од "слободе" дели свега пет месеци, због чега је Звезда наравно спремна да га пусти да иде. Све зависи од Канге и његовог менаџера.

Нови дан и нови преокрет! Четири пута је у досадашњем прелазном року Гелор Кангаодбијао Спарту из Прага, међутим упорност се исплатила чешком великану! Плејмејкер из Габона би, према појединим информацијама, требало већ сутра да напусти припреме Црвене звезде у Белеку, а потом да потпише параф на верност клубу за који игра СрђанПлавшић.

Српски вицешампион ће на име обештећења инкасирати 1.000.000 евра.

"Напишите слободно да Канга остаје. То је главна вест. Играћу против ЦСКА велику утакмицу", рекао је Звездин плејмејкер новинарима у Анталији у понедељак око 19 часова.

То је истакао и његов менаџер у разговору за руске медије.

Међутим, уторак је донео нове информације! Менаџер Гелора Канге отпутовао је у Праг на завршну рунду преговора са Спартом. Ако све буде у реду, за њим ће и играч који је вансеријским головима помогао црвено-белима да се пласирају у Лигу Европе.

Готово месец дана су трајали преговори на релацији Канга-Спарта. Габонац је упорно одбијао услове клуба са Летне, био је упоран у жељи да добије годишњу плату од 1.000.000 евра. Чинило се да ће остати на Маракани још шест месеци и потом напустити Звезду без обештећења.

Ипак, Спарта се поново јавила и активирала преговоре. И у доброј мери обрадовала Звездину експедицију у Белеку која чека финансијску ињекцију.

Наравно, због непредивидиве нарави Габонца посао ће се сматрати кончаним оног тренутка када Канга парафира верност Спарти...

Питање је хоће ли црвено-бели тражити замену за Кангу, посебно ако Боаћи не буде продат. Како било пред руководством Црвене звезде су бесане ноћи до краја прелазног рока.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар