Видео: Потписан је Саша Здјелар - још једна дилема!

Здјелар ће са бројем 16 да се избори за трансфер од 500. 000 €! Бивши омладински првак света у фудбалу са репрезентацијом Србије Саша Здјелар прикључио се Партизану на припремама на Кипру. Партизан завршио највећи део посла у последњем прелазном року, а једина је дилема да ли ће Тавамба да остане и ако оде ко ће га заменити.  Здјелар у Партизану: "Добродошао, брате"! Партизан је дуго желео Здјелара и коначно га је довео! Срспки фудбалер летом из Атине стигао на Кипар.

Фудбал 30.01.2018 | 19:15
Видео: Потписан је Саша Здјелар - још једна дилема!
Здјелар је комплетирао позајмицу из Олимпијакоса у Партизан и задужио дрес са бројем 16.

Црно-бели ће на крају сезоне имати опцију да откупе комплетан уговор 22-годишњег везисте за 500.000 евра.

Здјелара је у Лимасолу дочекао Немања Антонов, саиграч из златне генерације "орлића" са Новог Зеланда 2015. године.

"Где си, брате, добродошао!", међу првима је Здјелара поздравио нападач ЛеандреТавамба, преноси Мондо.

Бивши фудбалер ОФК Београда и Маљорке у Партизан долази као замена за Бразилца Евертона Луиза, који је ове зиме прешао у италијански СПАЛ.

Спортски директор Партизана Ивица Ииев рекао је у понедељак увече да клуб неће доводити више појачања, у плану је био нападач, али су црно-бели одустали јер Тавамба није отишао.



Доласком Саше Здрјелара Партизан је привео завршетку зимски прелазни рок.

"Златни орлић" дошао је на позајмицу из Олимпијакоса с правом откупа на крају сезоне, чиме су закључени дуготрајни преговори два клуба.

Грци су, очигледно, попустили после "дриблинга" из Хумске!

У понедељак је из Партизана пуштена информација да је Здјеларова алтернатива Александару Крету контактиран и позван да се прикључи црно-белима у Лимасолу. Ова вест очигледно је смекшала челнике Олимпијакоса, који су, ипак, само неколико сати касније одлучили да уступе "парном ваљку" некадашњег младог репрезентативца Србије.  

Здјелар је попунио место које је остало упражњено одласком Евертона Луиза у италијански СПАЛ, а ангажовањем 22-годишњег везног фудбалера, може се рећи, завршен је и прелазни рок за црно-беле, када су у питању доласци.

Могуће је још само да се догоди да "парни ваљак" ове зиме ангажује нападача, али само уколико Леандре Тавамба у наредна два-три дана напусти Хумску.

У том случају Београђани би могли да се нађу у приличном проблему за дуеле са Викторијом Плзен. Остаће без провереног шпица за важне утакмице у Лиги Европе, а питање је колико ће времена бити потребно новом нападачу (ако га Партизан доведе) да се уклопи.

Огњен Ожеговић, с обзиром на то да је пропустио већи део припрема због повреде, тешко да ће бити спреман. Као опције остају још само млади и неискусни Ђорђе Јовановић, као и појачање из Спартака Ђорђе Ивановић.

Партизан је ове зиме ангажовао играче на позицијама које су се показале као кртичне током јесени, осим управо Ивановића, чије су одличне партије за Спартак у првом делу сезоне и титула најбољег играча Суперлиге биле довољне да појача офанзивни везни ред.

Из Напретка је стигао Слободан Урошевић, а ненадано се екипи прикључио и Јури Вакулко, још један универзални везни фудбалер. Управо је Украјинац у прва два меча против Горњика и Слована из Либереца уиграван на задњем везном, док је Урошевић покривао позицију левог спољњег. Обојица су играла на местима која им мање одговарају. Вакулко је најкориснији и најбоље се осећа на месту централног везног, а Урошевић у одбрани поред аут линије.

Са Партизаном је на Кипру и велики број младих играча и вероватно ће неко од њих после зимских припрема бити прикључен првом тиму. Лука Цуцин би требало да постане алтернатива капитену Мирославу Вулићевићу на десном беку, а да добије прилику није далеко ни Светозора Марковић, после повреде Бојана Остојића. Мирослав Ђукић је веома задовољан играма младог штопера, који је дебитовао јесенас против Ртња у Купу.

Партизан је ове зиме напустило девет играча. Први је отишао Мохамед ел Монир (Орландо сити, САД), за њим Петар Ђуричковић (Ксанти, Грчка), Лазар Ћирковић (Цирих, Швајцарска), Филип Кљајић (Платанијас, Грчка), Саша Марјановић (нема клуб), Теофилус Соломон (вратио се у Ријеку), Немања Стевановић (Рад) и Ален Стевановић (Шонан, Јапан).

"Где си, брате, добродошао!", међу првима је новог играча Партизана Сашу Здјелара поздравио нападач Леандре Тавамба.

И остали фудбалери Партизана су га одушевљено дочекали, а ништа мање нису били насјемани ни рецепционари хотела на Кипру у којем су смештени фудбалери и стручни штаб Партизана.

"Па, ви знате грчки", одушевљено су констатовали рецепционари кад им се Здјелар обратио, не знајући да је српски фудбалер неколико година уназад становник Атине.



Члан златне генерације српског фудбала, такозваних "Новозеланђана", дошао је на позајмицу из Олимпијакоса са правом откупа на крају сезоне, чиме су закључени дуготрајни преговори два клуба.

Намера управе Партизана је да на лето откупи Здјеларов уговор од Олимпијакоса, клуба са којим иначе одлично сарађује претходних година, упркос познатим односима атинских црвено-белуих и београдских цврено-белих, највећег ривала Партизана.

На лето би Партизан, сазнајемо, требало да за Здјелара плати 500.000 евра Олимпијакосу, ако буде желео да га задржи на дуже.

Сличну "акцију" Партизан је својевремено имао и са Марком Јанковићем, управо бившим играчем Олимпијакоса.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар