Video: Potpisan je Saša Zdjelar - još jedna dilema!

Zdjelar će sa brojem 16 da se izbori za transfer od 500. 000 €! Bivši omladinski prvak sveta u fudbalu sa reprezentacijom Srbije Saša Zdjelar priključio se Partizanu na pripremama na Kipru. Partizan završio najveći deo posla u poslednjem prelaznom roku, a jedina je dilema da li će Tavamba da ostane i ako ode ko će ga zameniti.  Zdjelar u Partizanu: "Dobrodošao, brate"! Partizan je dugo želeo Zdjelara i konačno ga je doveo! Srspki fudbaler letom iz Atine stigao na Kipar.

Fudbal 30.01.2018 | 19:15
Video: Potpisan je Saša Zdjelar - još jedna dilema!
Zdjelar je kompletirao pozajmicu iz Olimpijakosa u Partizan i zadužio dres sa brojem 16.

Crno-beli će na kraju sezone imati opciju da otkupe kompletan ugovor 22-godišnjeg veziste za 500.000 evra.

Zdjelara je u Limasolu dočekao Nemanja Antonov, saigrač iz zlatne generacije "orlića" sa Novog Zelanda 2015. godine.

"Gde si, brate, dobrodošao!", među prvima je Zdjelara pozdravio napadač LeandreTavamba, prenosi Mondo.

Bivši fudbaler OFK Beograda i Maljorke u Partizan dolazi kao zamena za Brazilca Evertona Luiza, koji je ove zime prešao u italijanski SPAL.

Sportski direktor Partizana Ivica Iiev rekao je u ponedeljak uveče da klub neće dovoditi više pojačanja, u planu je bio napadač, ali su crno-beli odustali jer Tavamba nije otišao.



Dolaskom Saše Zdrjelara Partizan je priveo završetku zimski prelazni rok.

"Zlatni orlić" došao je na pozajmicu iz Olimpijakosa s pravom otkupa na kraju sezone, čime su zaključeni dugotrajni pregovori dva kluba.

Grci su, očigledno, popustili posle "driblinga" iz Humske!

U ponedeljak je iz Partizana puštena informacija da je Zdjelarova alternativa Aleksandaru Kretu kontaktiran i pozvan da se priključi crno-belima u Limasolu. Ova vest očigledno je smekšala čelnike Olimpijakosa, koji su, ipak, samo nekoliko sati kasnije odlučili da ustupe "parnom valjku" nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije.  

Zdjelar je popunio mesto koje je ostalo upražnjeno odlaskom Evertona Luiza u italijanski SPAL, a angažovanjem 22-godišnjeg veznog fudbalera, može se reći, završen je i prelazni rok za crno-bele, kada su u pitanju dolasci.

Moguće je još samo da se dogodi da "parni valjak" ove zime angažuje napadača, ali samo ukoliko Leandre Tavamba u naredna dva-tri dana napusti Humsku.

U tom slučaju Beograđani bi mogli da se nađu u priličnom problemu za duele sa Viktorijom Plzen. Ostaće bez proverenog špica za važne utakmice u Ligi Evrope, a pitanje je koliko će vremena biti potrebno novom napadaču (ako ga Partizan dovede) da se uklopi.

Ognjen Ožegović, s obzirom na to da je propustio veći deo priprema zbog povrede, teško da će biti spreman. Kao opcije ostaju još samo mladi i neiskusni Đorđe Jovanović, kao i pojačanje iz Spartaka Đorđe Ivanović.

Partizan je ove zime angažovao igrače na pozicijama koje su se pokazale kao krtične tokom jeseni, osim upravo Ivanovića, čije su odlične partije za Spartak u prvom delu sezone i titula najboljeg igrača Superlige bile dovoljne da pojača ofanzivni vezni red.

Iz Napretka je stigao Slobodan Urošević, a nenadano se ekipi priključio i Juri Vakulko, još jedan univerzalni vezni fudbaler. Upravo je Ukrajinac u prva dva meča protiv Gornjika i Slovana iz Libereca uigravan na zadnjem veznom, dok je Urošević pokrivao poziciju levog spoljnjeg. Obojica su igrala na mestima koja im manje odgovaraju. Vakulko je najkorisniji i najbolje se oseća na mestu centralnog veznog, a Urošević u odbrani pored aut linije.

Sa Partizanom je na Kipru i veliki broj mladih igrača i verovatno će neko od njih posle zimskih priprema biti priključen prvom timu. Luka Cucin bi trebalo da postane alternativa kapitenu Miroslavu Vulićeviću na desnom beku, a da dobije priliku nije daleko ni Svetozora Marković, posle povrede Bojana Ostojića. Miroslav Đukić je veoma zadovoljan igrama mladog štopera, koji je debitovao jesenas protiv Rtnja u Kupu.

Partizan je ove zime napustilo devet igrača. Prvi je otišao Mohamed el Monir (Orlando siti, SAD), za njim Petar Đuričković (Ksanti, Grčka), Lazar Ćirković (Cirih, Švajcarska), Filip Kljajić (Platanijas, Grčka), Saša Marjanović (nema klub), Teofilus Solomon (vratio se u Rijeku), Nemanja Stevanović (Rad) i Alen Stevanović (Šonan, Japan).

"Gde si, brate, dobrodošao!", među prvima je novog igrača Partizana Sašu Zdjelara pozdravio napadač Leandre Tavamba.

I ostali fudbaleri Partizana su ga oduševljeno dočekali, a ništa manje nisu bili nasjemani ni recepcionari hotela na Kipru u kojem su smešteni fudbaleri i stručni štab Partizana.

"Pa, vi znate grčki", oduševljeno su konstatovali recepcionari kad im se Zdjelar obratio, ne znajući da je srpski fudbaler nekoliko godina unazad stanovnik Atine.



Član zlatne generacije srpskog fudbala, takozvanih "Novozelanđana", došao je na pozajmicu iz Olimpijakosa sa pravom otkupa na kraju sezone, čime su zaključeni dugotrajni pregovori dva kluba.

Namera uprave Partizana je da na leto otkupi Zdjelarov ugovor od Olimpijakosa, kluba sa kojim inače odlično sarađuje prethodnih godina, uprkos poznatim odnosima atinskih crveno-beluih i beogradskih cvreno-belih, najvećeg rivala Partizana.

Na leto bi Partizan, saznajemo, trebalo da za Zdjelara plati 500.000 evra Olimpijakosu, ako bude želeo da ga zadrži na duže.

Sličnu "akciju" Partizan je svojevremeno imao i sa Markom Jankovićem, upravo bivšim igračem Olimpijakosa.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar