Готово! Деулофеу се вратио у Енглеску!

Каталонац опет мора да се доказује у Премијер лиги.  Може да заборави Барсу – Деулофеу опет на позајмици! Фудбалер Барселоне Ђерар Деулофеу прешао је у Вотфорд на позајмицу до краја сезоне, саопштио је шпански клуб.

Фудбал 30.01.2018 | 18:45
Готово! Деулофеу се вратио у Енглеску!
Барселона и Вотфорд су потврдили прелазак Ђерарда Деулофеуа на позајмицу до краја сезоне у редове премијерлигаша са Викариџ Роуда.

Вотфорд ће плаћати плату 23-годишњем играчу, уз могући бонус од милион евра.

Деулофеу је као деветогодишњак дошао у Барселону, за коју је дебитовао 2011. године. Играо је на позајмицама у Евертону и Севиљи, а 2015. године потписао је за ливерпулски клуб.

Он је две године касније прешао Милан, а у јуну прошле године се вратио у Барселону. Деулофеу је требало да замени Нејмара у екипи, након што је Бразилац отишао у Пари Сен Жермен, али се после лошијих игара није изборио за минутажу.

Барселона је довела двојицу нападача Османа Дембелеа и Филипеа Кутиња, због чега је Деулофеу послат на позајмицу.

Стршљенови су позајмили крилног нападача до јуна 2018. године и притом се обавезали да ће му у потпуности исплатити остатак годишње зараде, али и 1.000.000 евра на име бонуса уколико им помогне да остваре зацртане циљеве.

Тиме је стављена тачка на буран месец за ђака Ла Масије, који је преговарао са многим познатим клубовима, а у једном тренутку био је већ виђен као нови фудбалер Наполија. Тражили су га ове зиме и Интер и Милан, чак и Рома га је планирала као замену за Едина Џека, али је 23-годишњи офанзивац на крају изабрао Енглеску и повратак у Премијер лигу у којој је већ носио дрес Евертона.

Званично је завршена и зимска сага око Ђерара Деулофеуа. Играч којег су желели Интер, Рома, Наполи, Севиља и још неки клубови је завршио у Вотфорду на позајмици из Барселоне. Трансфер је јуче договорен, а данас и званично потврђен. На чудан начин...

Деулофеу је задужио Вотфордову „седмицу“, а промоција је обављена у прилично чудном амбијенту. Шпанац је позирао са дресом у неком шипражју?!

На довођењу Деулофеуа у Вотфорд је инсистирао нови тренер Хави Грасија који је добро упознат са квалитетима младог земљака. Вотфорд је за позајмицу до краја сезоне платио 1.000.000 евра и нема опцију да откупу крилног нападача. Плус је Шпанцу гарантована минутажа у новом клубу што му је преко потребно како би остао у игри за место у репрезентацији Шпаније на предстојећем Мундијалу.

Делуфеу се вратио на Острво где је раније без већег успеха играо за Евертон, а каријеру је оживео прошле сезоне у Милану и захваљујући сјајној полусезони обезбедио повратну карту за Каталонију. Али после долазака Дембелеа и Кутиња је постало јасно да за њега нема места у звезданом тиму Барсе. 

Долазак Бразилца Филипеа Кутиња почетком јануара само је убрзао трансфер Деулофеуа који Барса, занимљиво, види као могућност да везиста још мало сазри као фудбалер.

Ваљда зато Каталонци нису у споразум уврстили откупну клаузулу (што су истакли неколико пута на свом званичном сајту), па би Ђерар Деулофеу у случају да положи нови премијерлигашки тест могао од лета можда и да се врати на Ноу Камп и опет конкурише за први тим.

Да ли је тако, показаће време...

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар