Gotovo! Deulofeu se vratio u Englesku!

Katalonac opet mora da se dokazuje u Premijer ligi.  Može da zaboravi Barsu – Deulofeu opet na pozajmici! Fudbaler Barselone Đerar Deulofeu prešao je u Votford na pozajmicu do kraja sezone, saopštio je španski klub.

Fudbal 30.01.2018 | 18:45
Gotovo! Deulofeu se vratio u Englesku!
Barselona i Votford su potvrdili prelazak Đerarda Deulofeua na pozajmicu do kraja sezone u redove premijerligaša sa Vikaridž Rouda.

Votford će plaćati platu 23-godišnjem igraču, uz mogući bonus od milion evra.

Deulofeu je kao devetogodišnjak došao u Barselonu, za koju je debitovao 2011. godine. Igrao je na pozajmicama u Evertonu i Sevilji, a 2015. godine potpisao je za liverpulski klub.

On je dve godine kasnije prešao Milan, a u junu prošle godine se vratio u Barselonu. Deulofeu je trebalo da zameni Nejmara u ekipi, nakon što je Brazilac otišao u Pari Sen Žermen, ali se posle lošijih igara nije izborio za minutažu.

Barselona je dovela dvojicu napadača Osmana Dembelea i Filipea Kutinja, zbog čega je Deulofeu poslat na pozajmicu.

Stršljenovi su pozajmili krilnog napadača do juna 2018. godine i pritom se obavezali da će mu u potpunosti isplatiti ostatak godišnje zarade, ali i 1.000.000 evra na ime bonusa ukoliko im pomogne da ostvare zacrtane ciljeve.

Time je stavljena tačka na buran mesec za đaka La Masije, koji je pregovarao sa mnogim poznatim klubovima, a u jednom trenutku bio je već viđen kao novi fudbaler Napolija. Tražili su ga ove zime i Inter i Milan, čak i Roma ga je planirala kao zamenu za Edina Džeka, ali je 23-godišnji ofanzivac na kraju izabrao Englesku i povratak u Premijer ligu u kojoj je već nosio dres Evertona.

Zvanično je završena i zimska saga oko Đerara Deulofeua. Igrač kojeg su želeli Inter, Roma, Napoli, Sevilja i još neki klubovi je završio u Votfordu na pozajmici iz Barselone. Transfer je juče dogovoren, a danas i zvanično potvrđen. Na čudan način...

Deulofeu je zadužio Votfordovu „sedmicu“, a promocija je obavljena u prilično čudnom ambijentu. Španac je pozirao sa dresom u nekom šipražju?!

Na dovođenju Deulofeua u Votford je insistirao novi trener Havi Grasija koji je dobro upoznat sa kvalitetima mladog zemljaka. Votford je za pozajmicu do kraja sezone platio 1.000.000 evra i nema opciju da otkupu krilnog napadača. Plus je Špancu garantovana minutaža u novom klubu što mu je preko potrebno kako bi ostao u igri za mesto u reprezentaciji Španije na predstojećem Mundijalu.

Delufeu se vratio na Ostrvo gde je ranije bez većeg uspeha igrao za Everton, a karijeru je oživeo prošle sezone u Milanu i zahvaljujući sjajnoj polusezoni obezbedio povratnu kartu za Kataloniju. Ali posle dolazaka Dembelea i Kutinja je postalo jasno da za njega nema mesta u zvezdanom timu Barse. 

Dolazak Brazilca Filipea Kutinja početkom januara samo je ubrzao transfer Deulofeua koji Barsa, zanimljivo, vidi kao mogućnost da vezista još malo sazri kao fudbaler.

Valjda zato Katalonci nisu u sporazum uvrstili otkupnu klauzulu (što su istakli nekoliko puta na svom zvaničnom sajtu), pa bi Đerar Deulofeu u slučaju da položi novi premijerligaški test mogao od leta možda i da se vrati na Nou Kamp i opet konkuriše za prvi tim.

Da li je tako, pokazaće vreme...

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar