Алимпијевић о првом мјесту: Не питамо се само ми!

Тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић изузетно је срећан због победе над Партизаном, посебно због околности у каквима је остварена.  "За мене је Звезда већ довољно добра", казао је за Алимпијевић на питање шта још његова екипа може да уради да би била боља.

Кошарка 30.01.2018 | 13:30
Алимпијевић о првом мјесту: Не питамо се само ми!
И други "вечити" дерби на клупи Црвене звезде добио је Душан Алимпијевић.

Млади тренер, који је пажњу на себе скренуо баш у полуфиналним серијама КЛС-а прошле сезоне када је са ФМП-ом био бољи од Партизана, је након победе његовог тима (86:74), у изјави за ТВ Арена Спорт, пре свега честитао својим играчима.

"Мислим да смо одиграли добар меч, скоро свих 40 минута уз одређене детаље из првог полувремена које смо исправили у другом. Можемо сви да будемо задовољни, ми заборављамо да смо добили две утакмице без два веома значајна играча за нас (Фелдин и Антић, прим. аут.). Зато честитке свим играчима који су били данас на паркету", казао је задовољни Алимпијевић.

Добрић је одиграо сјајан меч и постигао чак шест тројки, неке од највреднијих током треће четвртине када је Партизан просто "стао". 

"Нећемо појединачно", казао је Алимпијевић не желећи да неког од својих играча ставља у први план и потом дипломатски додао: "Било је одлично у свим сегментима, свиђа ми се реакција прво на друго полувреме, агресивнија одбрана, оно што нас краси већ дуже време је да се 'јављају' нови људи. Не бих том индивидуалном учинку давао значај".

Да ли је Звезда сада ближа првој позицији пошто се изједначила са Будућности (15-3)?

"Не мислим да смо ништа били даље ни после тог меча у Подгорици, тежак је распоред свим екипама који играју Европу и то носи одређени данак. Има још да се игра, где да се кикса, и ми и други, ништа није готово, а ми сад делимо то прво место и не питамо се само ми, него и други".

Шта Звезда још може да уради да буде боља?

"За мене је Звезда већ довољно добра", казао је за крај Алимпијевић.

ФЕЛДИН ДА, АНТИЋ - НЕ!

"Мислим да ће Џејмс бити у саставу за Басконију, а и да не буде најважније је да се врати постепено јер нас чека Куп. Што се Пера Антића тиче, то није демагогија нити скривена прича, покушали смо да га активирамо последња два дана, али сад ћемо предузети озбиљније мере и вероватно га чека пауза од десет дана", казао је Алимпијевић на конференцији за медије после меча на којој је поновио значај победе без ова два кошаркаша.

Тренер Звезде је рекао да се неће бавити калкулацијама у борби за прво место, већ да ће "искључиво гледати у своје двориште".

Будућност и Звезда имају исти скор од по 15 победа и три пораза, а подгорички тим је бољи у међусобном дуелу.

"Као и после првог дербија, изузетно сам срећан после оваквих утакмица и победа. Победе које значе за тим, за клуб, за наше навијаче и из тог разлога сам срећан, јер купује додатни мир за наставак сезоне", рекао је Алимпијевић.

Црвена звезда је вечерас са 86:74 победила Партизан у 18. колу АБА лиге. 

"Много пута сам то рекао, али морам да поновим, али желим да дам значај. Желим да причам о 12 момака који су били на утакмици. Много пута се показало да када год имали времена за неку серију тренинга, правили смо велике победе, играли добре утакмице и долазили до фантастичних резултата. Још једном смо потврдили добар рад из претходног периода", рекао је тренер Звезде. 

У тиму није било Џејмса Фелдина и Пере Антића, а Алимпијевић је рекао да је "феноменална ствар" што је победа остварена без њих. 

"Дошли смо у ритам и гајимо стил размишљања да је потпуно нормално што фале два играча, како статистички, тако и играчки за наш тим. По мени није нормално да без Антића и Фелдина очекивано победимо. Да, квалитетнији смо, али кошарка је нешто друго, није папир који потврђује ствари", рекао је Алимпијевић. 

"Партизан тражећи нове играче покушава да одржи своју амбицију за плеј-оф и да их оствари. Из свега тога сам задовољан како смо се понашали, како играли. Као и у првом дербију ситне ствари су биле значајне, а тако и у овом дербију", додао је Звездин тренер. 

Алимпијевић је додао да ће Фелдин највероватније бити у саставу за меч с Басконијом, а да ће, како сада ствари стоје, Антићу требати још десет дана да се опорави по "озбиљнијим мерама опоравка".

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар