Alimpijević o prvom mjestu: Ne pitamo se samo mi!

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević izuzetno je srećan zbog pobede nad Partizanom, posebno zbog okolnosti u kakvima je ostvarena.  "Za mene je Zvezda već dovoljno dobra", kazao je za Alimpijević na pitanje šta još njegova ekipa može da uradi da bi bila bolja.

Košarka 30.01.2018 | 13:30
Alimpijević o prvom mjestu: Ne pitamo se samo mi!
I drugi "večiti" derbi na klupi Crvene zvezde dobio je Dušan Alimpijević.

Mladi trener, koji je pažnju na sebe skrenuo baš u polufinalnim serijama KLS-a prošle sezone kada je sa FMP-om bio bolji od Partizana, je nakon pobede njegovog tima (86:74), u izjavi za TV Arena Sport, pre svega čestitao svojim igračima.

"Mislim da smo odigrali dobar meč, skoro svih 40 minuta uz određene detalje iz prvog poluvremena koje smo ispravili u drugom. Možemo svi da budemo zadovoljni, mi zaboravljamo da smo dobili dve utakmice bez dva veoma značajna igrača za nas (Feldin i Antić, prim. aut.). Zato čestitke svim igračima koji su bili danas na parketu", kazao je zadovoljni Alimpijević.

Dobrić je odigrao sjajan meč i postigao čak šest trojki, neke od najvrednijih tokom treće četvrtine kada je Partizan prosto "stao". 

"Nećemo pojedinačno", kazao je Alimpijević ne želeći da nekog od svojih igrača stavlja u prvi plan i potom diplomatski dodao: "Bilo je odlično u svim segmentima, sviđa mi se reakcija prvo na drugo poluvreme, agresivnija odbrana, ono što nas krasi već duže vreme je da se 'javljaju' novi ljudi. Ne bih tom individualnom učinku davao značaj".

Da li je Zvezda sada bliža prvoj poziciji pošto se izjednačila sa Budućnosti (15-3)?

"Ne mislim da smo ništa bili dalje ni posle tog meča u Podgorici, težak je raspored svim ekipama koji igraju Evropu i to nosi određeni danak. Ima još da se igra, gde da se kiksa, i mi i drugi, ništa nije gotovo, a mi sad delimo to prvo mesto i ne pitamo se samo mi, nego i drugi".

Šta Zvezda još može da uradi da bude bolja?

"Za mene je Zvezda već dovoljno dobra", kazao je za kraj Alimpijević.

FELDIN DA, ANTIĆ - NE!

"Mislim da će Džejms biti u sastavu za Baskoniju, a i da ne bude najvažnije je da se vrati postepeno jer nas čeka Kup. Što se Pera Antića tiče, to nije demagogija niti skrivena priča, pokušali smo da ga aktiviramo poslednja dva dana, ali sad ćemo preduzeti ozbiljnije mere i verovatno ga čeka pauza od deset dana", kazao je Alimpijević na konferenciji za medije posle meča na kojoj je ponovio značaj pobede bez ova dva košarkaša.

Trener Zvezde je rekao da se neće baviti kalkulacijama u borbi za prvo mesto, već da će "isključivo gledati u svoje dvorište".

Budućnost i Zvezda imaju isti skor od po 15 pobeda i tri poraza, a podgorički tim je bolji u međusobnom duelu.

"Kao i posle prvog derbija, izuzetno sam srećan posle ovakvih utakmica i pobeda. Pobede koje znače za tim, za klub, za naše navijače i iz tog razloga sam srećan, jer kupuje dodatni mir za nastavak sezone", rekao je Alimpijević.

Crvena zvezda je večeras sa 86:74 pobedila Partizan u 18. kolu ABA lige. 

"Mnogo puta sam to rekao, ali moram da ponovim, ali želim da dam značaj. Želim da pričam o 12 momaka koji su bili na utakmici. Mnogo puta se pokazalo da kada god imali vremena za neku seriju treninga, pravili smo velike pobede, igrali dobre utakmice i dolazili do fantastičnih rezultata. Još jednom smo potvrdili dobar rad iz prethodnog perioda", rekao je trener Zvezde. 

U timu nije bilo Džejmsa Feldina i Pere Antića, a Alimpijević je rekao da je "fenomenalna stvar" što je pobeda ostvarena bez njih. 

"Došli smo u ritam i gajimo stil razmišljanja da je potpuno normalno što fale dva igrača, kako statistički, tako i igrački za naš tim. Po meni nije normalno da bez Antića i Feldina očekivano pobedimo. Da, kvalitetniji smo, ali košarka je nešto drugo, nije papir koji potvrđuje stvari", rekao je Alimpijević. 

"Partizan tražeći nove igrače pokušava da održi svoju ambiciju za plej-of i da ih ostvari. Iz svega toga sam zadovoljan kako smo se ponašali, kako igrali. Kao i u prvom derbiju sitne stvari su bile značajne, a tako i u ovom derbiju", dodao je Zvezdin trener. 

Alimpijević je dodao da će Feldin najverovatnije biti u sastavu za meč s Baskonijom, a da će, kako sada stvari stoje, Antiću trebati još deset dana da se oporavi po "ozbiljnijim merama oporavka".

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar