Јанковић послије дербија: Изгорио сам, црк'о сам!

Крилни центар Црвене звезде Стефан Јанковић био је пун адреналина и 15-ак минута након "вечитог" дербија.

Кошарка 30.01.2018 | 10:45
Јанковић послије дербија: Изгорио сам, црк'о сам!
Звезда је убедљиво савладала Партизан 86:74, за други тријумф у међусобним сусретима ове сезоне, а Јанковић је меч завршио са осам поена уз три асистенције.

"Добра утакмица, сјајна, ја сам изгорео. Црк'о сам! Али заслужена победа. Хвала навијачима, као и увек сјајан атмосфера. Нисмо одиграли баш најбоље у првом полувремену, али смо у другом остварили све што смо планирали. Битна победа у АБА лиги, сад крећемо у Евролигу", рекао је Јанковић. 

Он је меч обележио сјајним закуцавањем почетком друге четвртине при вођству Партизана 28:27, подигавши Пионир на ноге, након чега је уследила и серија Звезде и преокрет на 35:30. 

"Мало да дигнем навијаче. Да подигнем енергију. Морам тако да играм, са енергијом. То је врло битно за мене као млађег играча. Дерби је увек додатна мотивација", истакао је играч Звезде. 

Током меча је водио жестоке дуеле са капитеном Партизана Новицом Величковићем који је остварио дабл-дабл (20 поена, 10 скокова). 

"Новица је одиграо каријеру, свака му част. Сјајан је играч, имао огромно искуство. Била је борба с њим", каже Јанковић. 

Момак којем је ово прва професионална сезона у каријери често добија савете са клупе. 

"Добијао сам са свих страна. Перо (Антић) ме увек саветује", закључио је сјајни крилни играч.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар