Janković poslije derbija: Izgorio sam, crk'o sam!

Krilni centar Crvene zvezde Stefan Janković bio je pun adrenalina i 15-ak minuta nakon "večitog" derbija.

Košarka 30.01.2018 | 10:45
Janković poslije derbija: Izgorio sam, crk'o sam!
Zvezda je ubedljivo savladala Partizan 86:74, za drugi trijumf u međusobnim susretima ove sezone, a Janković je meč završio sa osam poena uz tri asistencije.

"Dobra utakmica, sjajna, ja sam izgoreo. Crk'o sam! Ali zaslužena pobeda. Hvala navijačima, kao i uvek sjajan atmosfera. Nismo odigrali baš najbolje u prvom poluvremenu, ali smo u drugom ostvarili sve što smo planirali. Bitna pobeda u ABA ligi, sad krećemo u Evroligu", rekao je Janković. 

On je meč obeležio sjajnim zakucavanjem početkom druge četvrtine pri vođstvu Partizana 28:27, podigavši Pionir na noge, nakon čega je usledila i serija Zvezde i preokret na 35:30. 

"Malo da dignem navijače. Da podignem energiju. Moram tako da igram, sa energijom. To je vrlo bitno za mene kao mlađeg igrača. Derbi je uvek dodatna motivacija", istakao je igrač Zvezde. 

Tokom meča je vodio žestoke duele sa kapitenom Partizana Novicom Veličkovićem koji je ostvario dabl-dabl (20 poena, 10 skokova). 

"Novica je odigrao karijeru, svaka mu čast. Sjajan je igrač, imao ogromno iskustvo. Bila je borba s njim", kaže Janković. 

Momak kojem je ovo prva profesionalna sezona u karijeri često dobija savete sa klupe. 

"Dobijao sam sa svih strana. Pero (Antić) me uvek savetuje", zaključio je sjajni krilni igrač.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar