Ајнтрахтов џокер, Лука Јовић: Бенфика? Био сам млад!

Осећао сам велики притисак. . . ! Лука Јовић све више одушевљава фудбалске поклонике у Немачкој. Са два гола у узастопним утакмицама млади српски голгетер је у немачким новинарским круговима проглашен за Ајнтрахтовог џокера, а нико не може да сакрије одушевљење због великог напретка оствареног од доласка у Бундеслигу.  

Фудбал 31.01.2018 | 11:00
Ајнтрахтов џокер, Лука Јовић: Бенфика? Био сам млад!
Јовић је летос стигао у Ајнтрахт у склопу двогодишње позајмице после неуспеле епизоде у Бенфики. Било је оних који су веровали да Јовић неће успети, али он их је све разуверио. Због тога је привукао пажњу и медија у Португалији.

"Долазак у Бенфику био је за мене велики изазов. Био сам млад, имао сам 18 година када сам потписао уговор и јако ми је жао што нисам играо чешће. Али, верујем да сам био добар док сам играо. Притисак је био огроман, нисам играо много и на крају сам правио доста грешака", каже Јовић у исповести португалском листу Рекорд.

Мада му је у Бенфики било тешко, Јовић каже да му је време на Лужу помогло да сазри.

"Рад са тренером Руијем Виторијом ми је помогао да напредујем тактички и имао сам велику срећу да сам радио с тренером таквих квалитета. Љубомир Фејса је био једини Србин у тиму и помогао ми је много када сам стигао. Фејса ће сигурно бити капитен Бенфике".

Досадашње искуство из Ајнтрахта је позитивно и задовољан је радом са Ником Ковачем.

"Бундеслига је јако и веома изазовно такмичење. Мој главни циљ је да се што пре навикнем на игре у Бундеслиги, а да се онда вратим у Бенфику", признао је Јовић.

У досадашњих 13 утакмица у свим такмичењима млади голгетер има четири гола и асистенцију. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар